Μπιμπίλας: Ετοιμάζονται καταγγελίες για δέκα ηθοποιούς – ΒΙΝΤΕΟ

“Εκφράζω τις απόψεις του συνόλου των ηθοποιών αυτήν τη στιγμή που μέλη μας είναι και οι θιγόμενοι και οι φερόμενοι ως θύτες” τόνισε ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρους του Συλλόγου Ελλήνων Ηθοποιών, καλεσμένος στο “Πρωινό”.

“Δημιουργήθηκε μια ένταση, ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου των Ελλήνων Ηθοποιών, που είναι θεσμικό όργανο, έχει ήδη διαγράψει ανθρώπους. Δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. Το νέο ΔΣ του Σωματείου στο οποίο έρχονται όλοι οι ηθοποιοί και είμαστε πλέον 6.500 και αποκομματικοποιήθηκε, έχουμε αρκετές καταγγελίες για περίπου δέκα πρόσωπα, και αφορά βασικά άνδρες βασικά” διευκρίνισε ο κ. Μπιμπίλας.

Όπως επεσήμανε “γυναίκες και άνδρες καταγγέλλουν, δεν θα ξεχωρίσω το φύλο. Για λεκτική βία, για παρενοχλήσεις και για εργασιακή βία. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι εμείς ως υπεύθυνο σωματείο δεν θα βγούμε να καταγγείλουμε επωνύμως κανέναν, αλλά συνιστούμε στα μέλη μας να μην βγαίνουν στα παράθυρα, να μην γράφουν στο facebook καταγγελίες που μπορεί να φέρουν μηνύσεις, γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει το τεκμήριο αθωότητας, όπως η περίπτωση Καρκά, που τον έκαναν ρόμπα ενώ αθωώθηκε. Να έρχονται στο Σωματείο όπου θα δημιουργηθεί παράλληλα με το Πειθαρχικό, το οποίο είναι συμβολικό, γιατί κάποιοι δικηγόροι μας λένε “υποκαθιστάτε τη Δικαιοσύνη;”. Δεν υποκαθιστούμε τη Δικαιοσύνη, το Πειθαρχικό έχει συμβολικό χαρακτήρα, μπορεί να κάνει συστάσεις, αφού καλέσει τα εμπλεκόμενα μέρη και να καταλήξει στο να διαγράψει έναν ηθοποιό σαν μέλος είτε για πάντα είτε για κάποιο χρόνο αφού έχει γίνει γενική συνέλευση” διευκρίνισε.

“Παράλληλα με το Πειθαρχικό για πρώτη φορά θα συστήσουμε επιτροπή ψυχολόγων και νομικών που θα υποστηρίζουν τους ηθοποιούς που θα έρχονται στο Σωματείο και θα τους λένε αν οι περιπτώσεις αυτές που καταγγέλλουν, μπορούν να φθάσουν στα δικαστήρια, αν έχουν παραγραφεί και αν έχουν οι ίδιοι τον κίνδυνο να μηνυθούν”, σημείωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ