Baking: Nα τι ξέρουμε για την αλλιώτικη τεχνική μακιγιάζ

Το λεξιλόγιο της beauty κοινότητας όσον αφορά στο μακιγιάζ ολοένα πληθαίνει. Η Κιμ Καρντάσιαν και οι πιο hot παρέες του Χόλιγουντ φέρνουν στην επιφάνεια πληθώρα πληροφοριών, με τεχνικές που στην αρχή μπορεί να μην είναι κατανοητές, αλλά στη συνέχεια γίνονται must.

Κάπως έτσι έγινε με το contouring, μετά με το strobing και κάπου εδώ στριμώχνεται και το baking: ακόμη μια τεχνική του μακιγιάζ που πάει κι έρχεται ως τάση, προκειμένου να επιδείξει την πιο αριστουργηματική σταθερότητα του makeup look σας (όποιο κι αν επιλέξετε από τις τάσεις που κυριαρχούν).

makeup

Η τεχνική baking εστιάζει στην άψογη και αψεγάδιαστη επιδερμίδα, δίνει ένα τέλειο και ματ φινίρισμα στο μακιγιάζ κι ο στόχος της είναι να εξυπηρετεί την ατελείωτη διάρκειά του.

Oυσιαστικά αυτό που κάνει η τεχνική baking είναι να σταθεροποιεί το φον ντε τεν, σαν να το «ψήνει», έτσι ώστε να μένει στη θέση του αναλλοίωτο από το πρωί ως το βράδυ. Το κλειδί της επιτυχίας ή ακόμη καλύτερα το βασικό προϊόν πίσω από την τεχνική baking είναι η πούδρα.

Όχι η compact πούδρα που ξέρετε, αλλά η translucent, πιο γνωστή και ως η πούδρα σε σκόνη. Την περνάτε σ’ ένα πλούσιο στρώμα σε ζυγωματικά, μύτη και μέτωπο, την αφήνετε για 3-5 λεπτά και μετά την απλώνετε ταμπονάροντας μ’ ένα beauty blender (ή αλλιώς σφουγγαράκι). Τώρα, το αν σας ταιριάζει ή όχι μόνο εσείς μπορείτε να το αντιληφθείτε, αν κι εφόσον τη δοκιμάσετε.

To κείμενο δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στο περιοδικό  InStyle.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ