Τι απαντά το υπουργείο Υγείας στον Τσίπρα για το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ

“Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ βασίζεται στις επιστημονικές οδηγίες του CDC και τις ακολουθεί πιστά” επισημαίνει το υπουργείο Υγείας, με αφορμή την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος νοσεί με κορονοϊό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε ότι έπειτα από 5 ημέρες παραμένει θετικός και άφησε αιχμές για τα ισχύοντα πρωτόκολλα, λέγοντας ότι ως πλήρως εμβολιασμένος θα μπορούσε να κυκλοφορήσει κανονικά μετά την πέμπτη ημέρα νόσησης.

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Υγείας τονίζει συγκεκριμένα: “Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ βασίζεται στις επιστημονικές οδηγίες του CDC και τις ακολουθεί πιστά. Είναι απολύτως σαφές, όσον αφορά στις οδηγίες για τη λήξη της καραντίνας, ότι ύστερα από 5 ημέρες ήπιας νόσου και εφόσον δεν υπάρχει πλέον κανένα σύμπτωμα, οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινή δραστηριότητά τους με βασική προϋπόθεση να φορούν συνεχώς μάσκα υψηλής  προστασίας και να τηρούν απαρέγκλιτα τους βασικούς κανόνες υγιεινής”.

“Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μετά την 5η μέρα, χωρίς συμπτώματα και με τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε όλες τις επαφές, δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης. Προφανώς τα ανωτέρω δεν ισχύουν για όσους έχουν συμπτώματα”, καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα

“Ύστερα από 5 μέρες νόσησης, με βάση τον ΕΟΔΥ, θα μπορούσα να πάω σήμερα στη βουλή και να κολλήσω συναδέλφους, αφού το τεστ μου βγαίνει ακόμα θετικό.
Εγώ δε θα το κάνω, αλλά πολλοί άλλοι στην ίδια θέση είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…” αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση που έκανε νωρίτερα σήμερα.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.