Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι: Ο Χάρι και η Μέγκαν δεν παντρεύτηκαν κρυφά

“Αδειάζει” τη Μέγκαν και τον Χάρι ο Αρχιεπίσκοπος Καντέρμπουρι, ο οποίος υπογραμμίζει σε δηλώσεις του προς ευρωπαϊκές εφημερίδες ότι δεν πάντρεψε το ζευγάρι τρεις μέρες νωρίτερα, όπως υποστήριξε ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ στη συνέντευξή τους στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Ο νόμιμος γάμος έγινε στο Κάστρο του Ουίνδσορ, ξεκαθάρισε ο Τζάστιν Γουέλμπι προσθέτοντας ότι θα είχε διαπράξει σοβαρό έγκλημα αν είχε υπογράψει το πιστοποιητικό του γάμου τους στην επίσημη τελετή, στις 19 Μαΐου του 2018, ξέροντας ότι ήταν ψευδές.

Τόνισε, ωστόσο, “είχα βρεθεί με το ζευγάρι αρκετές φορές σε ιδιωτικές, ποιμενικού χαρακτήρα συναντήσεις” χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. “Δεν θα πω τι συνέβη στις άλλες συναντήσεις μας” ξεκαθάρισε. “Εάν μιλάς σε ιερέα μπορείς να περιμένεις ότι η συζήτηση αυτή δεν θα δημοσιοποιηθεί” επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος.

Σημειώνεται πως η Μέγκαν στη συνέντευξη στην Όπρα είχε πει: “Ξέρεις τρεις ημέρες πριν από τον γάμο μας, παντρευτήκαμε. Κανείς δεν το ξέρει αυτό. Οι όρκοι που έχουν κορνιζάρει στο δωμάτιο μας, είναι από τους δυο μας στην αυλή του σπιτιού με τον αρχιεπίσκοπο του Canterbury”.

Η εφημερίδα The Sun δημοσίευσε την άδεια γάμου του ζευγαριού, η οποία επιβεβαιώνει ότι η ημερομηνία του γάμου τους είναι 19 Μαΐου. Αν είχε όντως πραγματοποιηθεί γάμος τρεις ημέρες νωρίτερα, τότε η ημερομηνία που θα αναφερόταν θα ήταν 16 Μαΐου. Αξιωματούχος της Αγγλικανικής Εκκλησίας σχολίασε ότι πάντα απαιτούνται δύο μάρτυρες για οποιονδήποτε γάμο, ώστε να είναι έγκυρος. Επίσης τόνισε ότι όλες οι τελετές πρέπει να γίνονται σε έναν “εγκεκριμένο χώρο πίστης”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ