Αννίτα Ναθαναήλ: Η άγνωστη ιστορία για τη γνωριμία της με την Έλενα Ναθαναήλ και το πρόβλημα υγείας του πατέρα της

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε η Αννίτα Ναθαναήλ, μιλώντας μεταξύ άλλων για την προσωπική της ζωή, την τηλεόραση και τη γνωριμία της με την Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Επίσης, μιλώντας στο περιοδικό OK, αναφέρθηκε στις σχέσεις που είχε η οικογένειά της και συγκεκριμένα ο πατέρας της με την αγαπημένη ηθοποιό, Έλενα Ναθαναήλ και όσα κατάφεραν να πουν μεταξύ τους.

“Μερικές φορές με φωνάζουν ακόμα Έλενα, κυρίως γιατί η Έλενα Ναθαναήλ ήταν μια γυναίκα-σύμβολο που έγραψε ιστορία και στο μυαλό πολλών το «Ναθαναήλ» είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το «Έλενα». Αν και ήταν εξ αγχιστείας δεύτερη ξαδέλφη του πατέρα μου, την είχα γνωρίσει σε μεγάλη ηλικία μαζί με την κόρη της, την Ίνκα, γιατί δεν ήταν από τους συγγενείς που ο πατέρας μου είχε συχνή επαφή. Ήταν τόσο εκθαμβωτική, όχι μόνο ως παρουσία, αλλά και ως προσωπικότητα, ένας μύθος. Δεν είπαμε τόσα όσα θα ήθελα να έχουμε πει αλλά χάρηκα πολύ που τη γνώρισα” ανέφερε.

“Κάποιοι σε έχουν στο μυαλό τους ως μία πλούσια κοσμική κυρία που κάνει εμφανίσεις στην τηλεόραση και διάφορες εκδηλώσεις” σημειώνει ο δημοσιογράφος, με την ίδια να σχολιάζει: 

“Προφανώς αυτοί που περιγράφεις δεν γνωρίζουν τίποτα για μένα και τη ζωή μου. Αντιμετωπίζω δυσκολίες, όπως όλοι, και δίνω καθημερινά τις δικές μου μάχες, γιατί αυτές δεν κάνουν διακρίσεις για κανέναν, είτε είναι οικονομικές είτε έχουν να κάνουν με ανθρώπους είτε θέματα υγείας. Από τον Απρίλιο μέχρι τα μέσα Ιουλίου ζούσα καθημερινά μέσα σε ένα νοσοκομείο δίπλα στον πατέρα μου, ο οποίος εξακολουθεί να παλεύει, αλλά ευτυχώς πλέον βρίσκεται στο σπίτι. Πριν από 22 χρόνια, όταν γνώρισα τον Κρις, έφτιαξα τη δική μου οικογένεια, την οποία στήριζα οικονομικά για ένα μεγάλο διάστημα καθότι ο Κρις ήρθε στην Ελλάδα ως ξένος παίκτης, χωρίς να έχει ένα κομπόδεμα στην άκρη. Όταν σταμάτησε το πόλο και βρεθήκαμε ξαφνικά με δύο παιδιά, δυσκολευτήκαμε. Ευτυχώς ο Κρις αποφάσισε να κάνει επάγγελμα το χόμπι του με την τεχνολογία και εγώ επένδυσα στο όραμά του και έτσι γεννήθηκε η iRepair, στην οποία μπήκα ως συνέταιρος”.

“Το μυστικό είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει κανείς τις στραβοτιμονιές και τις ανηφόρες της ζωής. Η βασική μου αρχή είναι να επιλέγω τις μάχες που θα δώσω, δηλαδή να διαχωρίζω αυτές τις οποίες έχω το περιθώριο να χάσω. Είναι αδύνατο να κερδίζουμε πάντα και παντού. Ξεκαθαρίζοντας τις προτεραιότητές μας και αξιολογώντας σωστά μια κατάσταση έχουμε κάνει τη μισή δουλειά για τη λύση του προβλήματος. Δεν αντιμετωπίζω με την ίδια σοβαρότητα όλα τα θέματα. Αξιολογώ τις περιπτώσεις και αποφασίζω ποιες μάχες θα αφήσω να χαθούν υπέρ κάποιων άλλων, που πρέπει να τις παλέψω και να τις κερδίσω πάση θυσία” προσθέτει η Αννίτα Ναθαναήλ.

Με τον σύζυγό της είναι μαζί 22 χρόνια. Ισχύει αυτό που λένε, πως από ένα σημείο και μετά το ζευγάρι κάπως «αδελφοποιείται»;

“Δεν είναι απαραίτητο αυτό, αλλά στην πράξη χρειάζεται μεγάλος αγώνας για να διατηρηθεί ένας γάμος τόσων χρόνων ζωντανός. Άλλωστε μερικές φορές κάποια πράγματα και καταστάσεις δεν κρίνονται μόνο από τις πράξεις μας. Το πιο σημαντικό για μένα είναι το αίσθημα της οικογένειας. Ο Κρις και τα κορίτσια είναι η οικογένειά μου και η απόλυτη προτεραιότητά μου. Είναι οι άνθρωποί μου, υπάρχει πραγματική αγάπη και αλληλοστήριξη”, αναφέρει.

Όσο για το αν έχει κλείσει ο κύκλος της τηλεόρασης για εκείνη, απαντά: “Έχει κλείσει εδώ και πολύ καιρό. Η αλήθεια είναι ότι ήμουν πάντα με το ένα πόδι στον χώρο αυτό και είμαι ευγνώμων για όσο διήρκεσε. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι στην αρχή του Ciao ANT1, που ήταν ζωντανά κάθε Κυριακή, έπινα ένα σφηνάκι τεκίλα για να με βοηθήσει να βγω στον αέρα χωρίς να τρέμω σαν το ψάρι”.

Τι λέει η Αννίτα Ναθαναήλ για την Ιωάννα Παλιοσπύρου

“Την πρώτη φορά που βρεθήκαμε από κοντά και ήρθε σπίτι μου ήμουν προετοιμασμένη ότι θα σφίξω τα δόντια και ότι δεν θα αντιδράσω ό,τι και να δω. Όταν συναντηθήκαμε πρόσωπο με πρόσωπο, αντέδρασα ακριβώς έτσι. Ήταν σαν να μην αντίκρισα καμία αξιοσημείωτη βλάβη επάνω της και παρόλο που διαπίστωσα ότι είχε πάθει τεράστια ζημιά, προσπάθησα να φερθώ εντελώς φυσιολογικά. Αυτό με πείσμωσε ακόμη περισσότερο και σκεφτόμουν μόνο πώς θα μπορούσα να τη βοηθήσω να βελτιώσει την εικόνα της. Βέβαια, ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν πίστευα ότι αυτό θα συνέβαινε τόσο σύντομα” είπε στο περιοδικό OK σχετικά με την Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Τι πιστεύεις ότι τη βοήθησε πολύ;

Όλα μαζί, είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. Κυρίως η Ιατρική και όλοι οι γιατροί που τη βοήθησαν, και ειδικότερα η κυρία Καλοφώνου, που ανακατασκεύασε το πρόσωπό της αλλά και μεγάλα κομμάτια του σώματός της, η καλή κατάσταση του οργανισμού της, η ικανότητα γρήγορης επούλωσης που έχει, καθώς και το γεγονός ότι ακολούθησε όλες τις οδηγίες κατά γράμμα. Αλλά υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα.

Ένα πρώτο βήμα έγινε όταν ξεκίνησε να κάνει κάποιες δημόσιες εμφανίσεις σε κοσμικές εκδηλώσεις.

Ισχύει. Όταν βγαίνεις έξω, θέλεις να αναδεικνύεις την καλή πλευρά του εαυτού σου. Σίγουρα είναι διαφορετική η Ιωάννα όταν βγάζει το μακιγιάζ και πέφτει για ύπνο ή όταν ξυπνάει το πρωί και δεν είναι όπως τη βλέπεις σε μια εκδήλωση. Το πιο σημαντικό ήταν να υπερπηδήσει το πώς θα αντιδράσει ο κόσμος με την εικόνα της. Ομολογώ πως η αντίδρασή του ήταν εξαιρετική γιατί ο κόσμος είχε τον χρόνο να εκπαιδευτεί και να δεχτεί τη διαφορετικότητα της Ιωάννας. Όλοι την αγκάλιασαν και της
είπαν λόγια παρηγορητικά και ενθαρρυντικά. Αυτό τη γέμισε αυτοπεποίθηση και συνειδητοποίησε ότι δεν χρειάζεται να φοβάται. Είδε τον εαυτό της με άλλο μάτι. Εμείς οι ίδιοι συνηθίζουμε την εικόνα μας, όσο ωραία ή άσχημη κι αν είναι. Αυτό που μας ταράζει είναι η αντίδραση των τρίτων.

Σήμερα έχει θυμό η Ιωάννα για όσα της συνέβησαν;

Ευτυχώς, όχι πλέον. Το «γιατί;» ήταν το μεγαλύτερο βασανιστήριο. Κάθε μέρα δοξάζει τον Θεό που γλίτωσε, θεωρεί τον εαυτό της τυχερό, ειδικά μετά τις γυναικοκτονίες που διαδέχονται πλέον η μία την άλλη. Δεν έχει σημασία το αν στις περισσότερες αντίστοιχες περιπτώσεις ο θύτης είναι άντρας, ενώ στη δική της το κακό προκλήθηκε από μια γυναίκα. Δεν αλλάζει κάτι. Πλέον προσπαθεί να σκέφτεται μόνο θετικά. Όταν μιλάμε, μοιράζεται μαζί μου τα νέα της, τις επαγγελματικές της συναντήσεις και ρωτάει πάντα τη γνώμη μου για τα νέα της σχέδια. Η Ιωάννα πάλεψε στη ζωή της για να τα καταφέρει και να έρθει στην Αθήνα να σπουδάσει και να καταξιωθεί επαγγελματικά. Είναι μια ισχυρή προσωπικότητα, με άποψη και πείσμα, που δεν το βάζει κάτω όσες τρικλοποδιές και αν της βάλει η ζωή, κι αυτό μου αρέσει ακόμη περισσότερο σε εκείνη.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ