Αναγνωρίζετε το μωράκι που κλαίει στη φωτογραφία; Είναι γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός

Το μωράκι που απεικονίζεται στην φωτογραφία, την ημέρα της βάπτισης της, είναι επιτυχημένη Ελληνίδα ηθοποιός.

Της Ελένης Φλισκουνάκη

Καταφέρατε να την αναγνωρίσετε;

Αλεξάνδρα Παλαιολόγου

Στην φωτογραφία βλέπουμε την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου!

Ποια είναι η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου γεννήθηκε στις 11 Απριλίου του 1968 στην Αθήνα. Το πραγματικό της επίθετο είναι Παπαδοπούλου. Σε συνέντευξή της στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, είχε πει για το επίθετό της: «Το κανονικό μου επίθετο είναι Παπαδοπούλου, το Παλαιολόγου είναι το πατρικό της γιαγιάς μου. Δεν έχει κάτι κακό το Παπαδόπουλος, απλά είμαστε πολλοί».

Το 2020 έφυγε από την ζωή ο πατέρας της. Στην ίδια συνέντευξη είχε αναφέρει: «Η απώλεια του πατέρα μου ήταν μια πολύ σημαντική αλλαγή στη ζωή μου. Για μένα είναι σαν να μην έφυγε ποτέ. Τα τελευταία χρόνια έπασχε από άνοια και δεν αναγνώριζε κανέναν. Πήγαινα να τον δω και φεύγοντας διαλυόμουν».

Πορεία στην υποκριτική

Σπούδασε στην Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη, από την οποία αποφοίτησε το 1990.

Κατά την διάρκεια της καριέρας της έχει συμμετάσχει σε πολλές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, μεταξύ αυτών: «Η Λάμψη», «Πάτερ ημών», «Δύο Ξένοι», «Επιθυμίες», «Μια στιγμή δυο ζωές», «Οι Βασιλιάδες», «Έρωτας Μετά» και «Η τούρτα της μαμάς».

Στους «Δύο Ξένους» συνεργαζόταν με τον Νίκο Σεργιανόπουλο, με τον οποίο έκανε και παρέα. Καλεσμένη στην εκπομπή της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου είχε μιλήσει για τον θάνατο του γνωστού ηθοποιού και είχε περιγράψει το πώς το έμαθε: «Κάναμε παρέα με τον Νίκο, εκτός δουλειάς, βγαίναμε. Δεν θα την ξεχάσω ποτέ εκείνη την ημέρα. Θυμάμαι ότι έκανα γύρισμα για ένα σίριαλ του MEGA και κάποιος μπαίνει μέσα στο πλατό και λέει «Σκότωσαν τον Σεργιανόπουλο». Παθαίνω σοκ και αρχίζω και κλαίω. Δεν μπόρεσα να συνεχίσω το γύρισμα, σηκώθηκα κι έφυγα, δεν μπορούσα».

«Μόνο ωραίες αναμνήσεις έχω από τον Νίκο. Ήταν ένας κύριος με Κ κεφαλαίο, ένα ευγενέστατο πλάσμα, μια ψυχούλα. Είχε πάρα πολύ χιούμορ. Ήταν ταλαντούχος», είχε προσθέσει.

Σημαντική είναι η παρουσία της και στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Μεταξύ άλλων, έχει συμμετάσχει στις θεατρικές παραστάσεις: «Πρόβα νυφικού», «La cocinera», «Γουρούνι στο σακί», «Χάρολντ και Μοντ», «Οι γείτονες από πάνω», «Το τρίτο στεφάνι», «Μεταξύ σοβαρού και αστείου», «Στο ψυγείο» και «8 γυναίκες κατηγορούνται».

Δείγμα της δουλειάς της στην μεγάλη οθόνη, είναι οι ταινίες: «Η αγάπη είναι ελέφαντας», «45 τετραγωνικά» και «Amore Mio».

Η άτυχη εγκυμοσύνη και οι δύο γάμοι

Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου έχει μιλήσει δημόσια για την απώλεια του παιδιού που κυοφορούσε, που βίωσε στο παρελθόν. Καλεσμένη στην εκπομπή της Μπέττυς Μαγγίρα είχε εξομολογηθεί: «Το πρωί έκανα την επέμβαση, μετά πήρα αεροπλάνο και πήγα στη Θεσσαλονίκη να παίξω στο θέατρο. Ήταν πολύ δύσκολο, έζησα μεγάλο πένθος, η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα ότι θα το βιώσω τόσο έντονα. Δεν είχα στο μυαλό μου να κάνω παιδί, έτυχε αυτή η φορά, δεν έκατσε και μετά ήμουν σε μία ηλικία που δεν ήμουν και 30 κάτι, ήμουν στα 40 κάτι, οπότε ήταν πιο δύσκολο να προσπαθήσω ξανά».

«Τη σκέφτηκα και την υιοθεσία, αλλά μετά έχοντας χωρίσει σκεφτόμουν ότι κάνω μία δουλειά η οποία ούτως ή άλλως είναι ανασφαλής. Δύο φορές τον χρόνο ψάχνουμε δουλειά, έχοντας υιοθετήσει και ένα παιδί, δεν ήξερα αν μπορούσα να ανταπεξέλθω μόνη μου.

Γιατί, δεν ήξερα που θα με βρει η επόμενη μέρα. Μόνη μου λοιπόν δεν ήξερα αν θα μπορώ να ανταπεξέλθω στις ανάγκες που έχει ένα παιδί και που οφείλεις να το μεγαλώσεις με ό,τι καλύτερο μπορείς», είχε συνεχίσει.

Στο παρελθόν η ηθοποιός έχει κάνει δύο γάμους. Πλέον η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου βρίσκεται σε σχέση με τον Κυριάκο Σκούρα.

«Δεν ήταν όνειρό μου να παντρευτώ. Το έκανα δυο φορές, όλα είναι πιθανά. Δε ξέρω αν θα τριτώσει. Δεν είμαι αρνητική, είμαι ανοιχτή σε ό,τι φέρει η ζωή. Οι σχέσεις που έχω κάνει, είχαν έντονα συναισθήματα, ήταν όλα στο κόκκινο.

Τώρα είμαι σε μια φάση εξαιρετική. Είμαι με έναν άνθρωπο εξαιρετικό, τον σύντροφό μου, τον Κυριάκο. Είμαστε μαζί δυο χρόνια, τον εκτιμώ, τον αγαπώ, με στηρίζει. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Είμαι πολύ καλά.

Θαυμάζω το γεγονός ότι είναι ένας αυτοδημιούργητος άνθρωπος, που ξεκίνησε από το μηδέν και έχει καταφέρει πολλά πράγματα χωρίς να κάνει εκπτώσεις στο αξιακό του σύστημα. Αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό. Σε μένα, νομίζω ότι του αρέσει πολύ το ότι είμαι ντόμπρα. Δεν τον πιέζω όπως κι εκείνος. Θα έλεγα ότι έχω βρει το λιμάνι μου», είχε εξηγήσει σε συνέντευξή της στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ