«Αυτή η νύχτα μένει»: Τα «λάθη» που εντόπισαν οι Αγρινιώτες στο πρώτο επεισόδιο της σειράς

Αντικείμενο συζήτησης στο Αγρίνιο από το πρωί της Τρίτης 11 Οκτωβρίου αποτελεί η πρεμιέρα της νέας σειράς του ALPHA «Αυτή η νύχτα μένει» που διαδραματίζεται στα μέσα της δεκαετίας του ’80 με κεντρικό φόντο, γνωστό νυχτερινό κέντρο της πόλης. Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή και κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις  με το πρώτο επεισόδιο της.

Το ξενυχτάδικο ονομάζεται «Όνειρο» στην σειρά, όμως το πραγματικό «Όνειρο» εκείνης της εποχής είναι βέβαια το θρυλικό «Βραχώρι» που εδώ και πολλά χρόνια δεν λειτουργεί.

Όπως σημειώνει το agriniopress, κάτοικοι που βρίσκονται κοντά στα 60 σήμερα, έχουν βέβαια ζωντανές μνήμες από εκείνη την εποχή και έχουν να κάνουν τις παρατηρήσεις τους, αν και φυσικά το σίριαλ δεν απευθύνεται μόνο στους Αγρινιώτες, οπότε δικαιολογούνται σεναριακές ή σκηνοθετικές «υπερβάσεις», που για τον κάτοικο της περιοχής θεωρούνται τουλάχιστον υπερβολικές:

  • Για παράδειγμα, μετά από γερό ξενύχτι και πατσά στην πόλη, κάποια στιγμή ο πρωταγωνιστής (Μπισμπίκης) βρίσκεται στην… Πλώσταινα του Μεσολογγίου με τη μηχανή του. Για όσους θυμούνται το οδικό δίκτυο της περιοχής, κάτι τέτοιο να συμβεί, ήταν κομματάκι δύσκολο.
  • Οι δυο νέες τραγουδίστριες με την άφιξή τους, μαθαίνουν την… Αγρινιώτικη φιλοξενία: Τρεις νεαροί με αγροτικό τις οδηγούν σε κάτι χωράφια με καρπούζια και κολοκυθιές, κάπως «άκυρα» προϊόντα για την περιοχή. Λίγο δύσκολο βέβαια να βρεθεί καπνοχώραφο σήμερα…
  • Μη διακριτή η Ρουμελιώτικη ντοπιολαλιά στη σειρά. Περιμέναμε τουλάχιστον κάποιοι εκ των ηθοποιών να χρησιμοποιούν το «παχύ» σίγμα.
  • Το Πνευματικό Κέντρο που εγκαινίασε ο δήμαρχος (Στάνκογλου) ονομάζεται «Γληνός». Κορυφαία προσωπικότητα των γραμμάτων και της πολιτικής αλλά καμία σχέση με Αγρίνιο. Ένα «Χατζόπουλος» θα ταίριαζε καλύτερα.
  • Η σειρά πάντως συμπεριέλαβε τον Παναιτωλικό. Πίσω στον τοίχο σε ένα καφενείο κρέμεται μία φωτογραφία με μία ομάδα σε ξερό γήπεδο, στα κίτρινα και μπλε. Και μπορεί να μην εστιάζει το πλάνο πάνω σε αυτή αλλά οι αναμνήσεις πολλών σίγουρα «ξύπνησαν»…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ