Τα σχέδια του Χάρι και της Μέγκαν για τη βάπτιση της Λίλιμπετ – Πώς θα επηρεαστεί η σειρά διαδοχής στον θρόνο

Στο Κάστρο του Ουίνδσορ, ενώπιον της βασίλισσας Ελισάβετ επιθυμούν να βαπτίσουν την κόρη τους ο Χάρι και η Μέγκαν, σύμφωνα με πηγές των Ανακτόρων. Και μπορεί ο Χάρι και η σύζυγός του να κατηγόρησαν τη βασίλισσα ότι μετέδωσε τον “γενετικό πόνo” αλλά και να κατήγγειλαν μέλος της βασιλικής οικογένειας για ρατσισμό, αλλά ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ δείχνουν ότι επιθυμούν να παραμείνουν στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας απολαμβάνοντας κάποια από τα προνόμια.

Πηγή των Ανακτόρων, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της Daily Mail, είπε πως ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν θέλουν βασιλική βάπτιση για τη Λίλιμπετ, παρουσία της βασίλισσας. Οι προθέσεις τους μάλιστα, λέγεται, ότι έγιναν ξεκάθαρες κατά την επίσκεψη του Χάρι στη Βρετανία με αφορμή τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της αείμνηστης μητέρας του. “Ο Χάρι είπε σε αρκετούς ανθρώπους ότι θέλουν να κάνουν τη βάπτιση της Λίλι στο Ουίνδσορ, όπως έγινε και του αδελφού της” είπε η πηγή των Ανακτόρων. “Είναι πρόθυμοι να περιμένουν μέχρι να το επιτρέψουν οι συνθήκες” πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Αυτή αναμένεται αν είναι η πρώτη επίσκεψη της Μέγκαν στη Βρετανία από τη στιγμή που το ζευγάρι παραιτήθηκε από τα πριγκιπικά του καθήκοντα πέρυσι. Παραδόξως, έξι εβδομάδες μετά τη γέννησή της, η Λίλιμπετ δεν έχει καταχωρισθεί ακόμη στη σειρά διαδοχής στον βρετανικό θρόνο, όπου αναμένεται να είναι όγδοη και να ρίξει τον γιο της βασίλισσας πρίγκιπα Άντριου στην ένατη θέση. Εικάζεται ότι η λίστα θα ανανεωθεί μετά τη βάπτιση της Λίλιμπετ, η οποία ωστόσο θα λάβει θέση στη σειρά διαδοχής αν δεν βαπτισθεί Ρωμαιοκαθολική, καθώς έτσι θα εξαιρεθεί από τη διαδοχή στον θρόνο. Αν και η Μέγκαν φοίτησε σε Καθολικό σχολείο, βαπτίστηκε και δηλώθηκε στην Εκκλησία της Αγγλίας σε ιδιωτική τελετή στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Γουέλμπι, στο Βασιλικό Παρεκκλήσι, το 2018. Η τελετή αυτή που διήρκεσε 45 λεπτά αποτελούσε καλά φυλαγμένο μυστικό και σ’ αυτήν ενεπλάκησαν ελάχιστοι βοηθοί των Ανακτόρων. Η Μέγκαν ακολούθησε εν μέρει τα βήματα της Δούκισσας του Κέμπριτζ που είχε βαπτισθεί ως μωρό αλλά έλαβε ιδιωτική επιβεβαίωση μετά τον αρραβώνα της με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ. Στη βάπτιση της Μέγκαν ακολουθήθηκε το τυπικό τελετουργικό κατά το οποίο ο Αρχιεπίσκοπος έριξε αγιασμό από τον Ιορδάνη Ποταμό στο κεφάλι της Δούκισσας του Σάσεξ. Ο αδελφός της Λίλι, Άρτσι, βαπτίστηκε επίσης από τον Αρχιεπίσκοπο υπό πρωτοφανή μυστικότητα στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ το 2019. Οι 25 καλεσμένοι, στους οποίους δεν περιλαμβανόταν η βασίλισσα, έφτασαν με απόλυτη μυστικότητα από την πίσω είσοδο του ναού, ενώ οι γονείς αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν επίσημα τα ονόματα των νονών του γιου τους.

σχολίασε κι εσύ