Το Megxit κόστισε στον Χάρι και τη Μέγκαν 23 εκατ. δολάρια

Τσουχτερή ήταν η απόφαση του Megxit για την τσέπη του Χάρι και της Μέγκαν. Τον ερχόμενο μήνα, στα μέσα Αυγούστου, συμπληρώνεται ένα ιδιαίτερο ορόσημο για τη ζωή των Σάσεξ και συγκεκριμένα του Χάρι, καθώς για πρώτη φορά στην τότε 35χρονη ζωή του έπρεπε να πληρώσει τα έξοδά του μόνο από τη δική του τσέπη και να μην βασίζεται για τίποτα στα Ανάκτορα που έως τότε τον χρηματοδοτούσαν.

Τον Αύγουστο του 2020 αποκαλύφθηκε ότι το ζευγάρι θα στήσει το σπιτικό του στο Μοντεσίτο, μία αποκλειστική παραθαλάσσια γειτονιά, περίπου δύο ώρες οδήγηση βόρεια του Λος Άντζελες. Το ζευγάρι φέρεται να πλήρωσε 20,9 εκατ. δολάρια για το οικοδομικό συγκρότημα και τη γύρω έκταση. Η αγορά αυτή ήταν μία σημαντική στιγμή στη ζωή του Χάρι και της Μέγκαν καθώς αυτό είναι το πρώτο σπίτι που και οι δύο απέκτησαν ποτέ. Μάλιστα, για τον Δούκα του Σάσεξ ήταν η πρώτη φορά που έπρεπε προσωπικά να πληρώσρι τον λογαριασμό προκειμένου να αποκτήσει μόνιμη στέγη.

Στα πρώτα 35 χρόνια ζωής του, έως το Megxit, τα έξοδά του πάντα αναλάμβανε πρώτα η βασιλική οικογένεια, μετά ο στρατός και μετά ξανά η βασιλική οικογένεια. Η μετεγκατάσταση στις ΗΠΑ έφερε μαζί της, για τον Χάρι μία οδυνηρή και κρίσιμη πορεία στην οποία θα έπρεπε πλέον να ανησυχεί για τα χρήματα, ένα μάθημα για τους περισσότερους ανθρώπους πριν πατήσουν τα 40 και τρεμάμενα γόνατα. Σάουνες, γιαπωνέζικο σπίτι τσαγιού, βοηθοί, προσωπικό, υποθήκες, αυτοκίνητα, ασφάλεια. Όλα αυτά κοστίζουν μία πραγματική περιουσία.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το ζευγάρι πλήρωσε μια προκαταβολή περίπου 7,4 εκατ. δολαρίων για το σπίτι, που προστέθηκε στο εκτιμώμενο ετήσιο κόστος για τα έξοδα του νοικοκυριού, το οποίο ανέρχεται στα 6,26 εκατ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των 680.000 δολαρίων για την υποθήκη και των 5,9 εκατ. δολαρίων για την ασφάλεια, αλλά και των 424.000 δολαρίων για μάγειρες, κηπουρούς, οικιακές βοηθούς.

Το γεγονός ότι ο Χάρι έπρεπε να βρει ο ίδιος τρόπο να πληρώνει τους λογαριασμούς της οικογένειάς του πρέπει να ήταν σοκ για τον Δούκα όπως φάνηκε στη συνέντευξή του στην Όπρα, κατά την οποία δήλωσε πικραμένος από το γεγονός ότι ο πατέρας του τού έκοψε τη χρηματοδότηση. Ωστόσο, τον Ιούνιο ο Οίκος του Κλάρενς εξέδωσε τα οικονομικά στοιχεία του προηγούμενου έτους και αποκαλύφθηκε ότι ο Κάρολος συνέχιζε να στηρίζει οικονομικά το ζευγάρι παρά το γεγονξός οτι αυτό παραιτήθηκε επίσημα από τα πριγκιπικά του καθήκοντα και από τη βασιλική οικογένεια. Η οικονομική ενίσχυση του Κάρολου συνεχίστηκε ως το καλοκαίρι του 2020., ώστε ο πρίγκιπας της Ουαλίας να βοηθήσει το ζευγάρι σ’ αυτήν τη μετάβαση, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του Οίκου του Κλάρενς.

Η δύσκολη μετάβαση για τον Χάρι μετά τα… πριγκιπικά πούπουλα

Αν και είναι άγνωστο το εύρος της οικονομικής ενίσχυσης που παρείχε ο Κάρολος στον γιο του και τη νύφη του, ακόμη προσεγγίζουμε την ημερομηνία ορόσημο, των 12 μηνών κατά τους οποίους οι Σάσεξ είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τον λογαριασμό τους.

Και σίγουρα η σκέψη ο Χάρι να πρέπει να πληρώσει τη ζωή του, θα του προκάλεσε σοκ, καθώς πέρα από το εισόδημα που κέρδισε από τα 10 χρόνια στον στρατό, ο πλούτος της οικογένειάς του τού είχε εξασφαλίσει μία ζωή στα πούπουλα. Πριν από το Megxit, η περιουσία που απέφερε το Δουκάτο του Κάρολου στην Κορνουάλη χρηματοδοτούσε τον Χάρι, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τις οικογένειές τους, ενώ παράλληλα τους απέδιδε 5 εκατ. δολάρια στον καθένα. Άρα ο Χάρι είχε λυμένο το πρόβλημα της διαμονής, αρχικά με το Παλάτι του Σεντ Τζέιμς, μετά τα διαμερίσματα στο Παλάτι του Κένσινγκτον και στη συνέχεια στο κτήμα του Κάστρου του Ούινδσορ, το Φρόγκμορ Κότατζ.

Τα ερωτήματα για την ασφάλεια της οικογένειας

Για 35 χρόνια ο Χάρι απολάμβανε την ασφάλεια του στρατού που πληρωνόταν από το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών και κατ’ επέκταση από τους φορολογουμένους. Προφανώς ο Χάρι και η Μέγκαν δεν σκέφτηκαν ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν θα αναλάμβανε με χαρά τον λογαριασμό εκατομμυρίων για την προστασία τους όταν παραιτήθηκαν του ρόλου τους και της ζωής στη Μεγάλη Βρετανία. Ο Χάρι προχώρησε σε άλλη μια πικρή παραδοχή στην Όπρα: Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα μου αφαιρούσαν την ασφάλεια, επειδή είχα γεννηθεί σ’ αυτήν τη θέση”.

Το Φρόγκμορ Κότατζ έγινε επώδυνο σημείο

Το 2019 αποκαλύφθηκε ότι οι εργασίες ανακαίνισης στο Φρόγκμορ Κότατζ, το οποίο επέλεξε το ζευγάρτι για επίσημη κατοικία του, είχε κοστίσει 4,66 εκατ. δολάρια από τα ταμεία της μοναρχίας. Η πολύ ακριβή αυτή ανακαίνιση χρησιμοποιήθηκε από τα βρετανικά Μέσα για να “πλήξουν” τους Σάσεξ. Πάντως, πέρυσι τον Σεπτέμβριο αποκαλύφθηκε ότι το ζευγάρι ξεπλήρωσε το ποσό που χρησιμοποιήθηκε για το πρότζεκτ.

Συνολικά όλα αυτά τα ποσά -το νέο σπίτι, το προσωπικό, τα έξοδα διαβίωσης και ασφάλειας, τα χρήματα του Δουκάτου από τα οποία παραιτήθηκε ο Χάρι, η αποζημίωση για το Φρόγκμορ Κότατζ, ανέρχονται στα 23,81 εκατ. δολάρια, ποσό που έχασε το ζευγάρι και πρέπει να έχει για να χρηματοδοτεί τον τρόπο ζωής και τις επιλογές του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ