Τζόνι Ντεπ: “Φωτιά” παίρνει η δικαστική μάχη για δυσφήμηση – Στο φως αποκαλυπτικά email

Μία αγωγή για δυσφήμηση κορυφώνεται ανάμεσα στον Τζόνι Ντεπ και την Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών καθώς νέα έγγραφα έρχονται στη δημοσιότητα που δείχνουν ότι οι υπάλληλοι του μη κερδοσκοπικού οργανισμού έγραψαν το εμπρηστικό άρθρο γνώμης για την ενδοοικογενειακή βία που βρίσκεται στο κέντρο της αγωγής αξίας 50 εκατ. δολαρίων του σταρ εναντίον της πρώην συζύγου του Άμπερ Χερντ.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2018 η Άμπερ Χέρντ υπέγραφε ένα άρθρο γνώμης στην Washington Post όπου μιλούσε για την ενδοοικογενειακή βία. Την πρώτη φορά που διατύπωσε κατηγορίες κατά του πρώην συζύγου της Τζόνι Ντεπ ήταν το 2016, όταν ε΄χιε εκδώσει περιοριστική εντολή εναντίον του και το διαζύγιό του οριστικοποιήθηκε το 2017. Η Χερντ έδωσε τα χρήματα από τον διακανονισμό στην Ένωση και στο παιδικό νοσοκομείο στο Λος Άντζελες. Ενώ στο κείμενο στη WP η ηθοποιός δεν ανέφερε το όνομα του Ντεπ, αναφέρεται σε μία χρονική στιγμή “πριν από δύο χρόνια, έγινα δημόσια φιγούρα που εκπροσωπεί την ενδοοικογενειακή βία και αισθάνθηκα την πλήρη δύναμη της οργής του πολιτισμού μας για γυναίκες που μιλούν”. Το προσχέδιο πέρασε από πολλές νομικές αναθρωρήσεις με τον δικηγόρο της Χερντ να αγχώνεται για να μην αναφερθεί το όνομα του 57χρονου Ντεπ ή να μην παραβιαστεί η συμφωνία της μη αποκάλυψης στον διακανονισμό των 7 εκατ. δολαρίων στο διαζύγιο του ζευγαριού.

Ωστόσο, όταν το κείμενο δημοσιεύτηκε στη Washington Post, ο Ντεπ έκανε αγωγή για δυσφήμηση, επιχειρηματολογώντας ότι το κείμενο των 1.000 λέξεων που τιτλοφορείτο “Μίλησα ενάντια στη σεξουαλική βία και αντιμετώπισα την οργή του πολιτισμού μας” ήταν ξεκάθαρη αναφορά στον αποτυχημένο γάμο τους και ψευδώς έλεγε γι’ αυτόν ότι την κακοποιούσε.

Τρία χρόνια μετά και η εμπλοκή της Ένωσης ενδέχεται να σύρει τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό όλο και βαθύτερα στην αγωγή των δύο πρώην συζύγων, με τους δικηγόρους του Ντεπ να υπαινίσσονται ότι μπορεί η Ένωση να προστεθεί ως κατηγορούμενος. “Αυτή η νέα σειρά ηλεκτρονικών μηνυμάτων επιτέλους αποδεικνύει ένα από τα πράγματα που η ACLU έχει πολεμήσει εδώ και χρόνια να κρύψει: ότι έγραψαν το ψευδές άρθρο γνώμης της Άμπερ Χερντ για εκείνη και ήταν οι συνωμότες της από την αρχή” είπε ο δικηγόρος του Ντεπ, Άνταμ Γουάλντμαν στην DailyMail.com.

Ο Γουάλντμαν πρόσθεσε στις δηλώσεις του ότι “αυτοί που σχεδιάζουν, γράφουν και δημοσιεύουν δυσφημιστικά κείμενα, ακόμη και εκείνοι που προβάλλονται ως υποστηρικτές της ελεύθερης ομιλίας, δεν έχουν ασυλία από συνέπειες”.

Η ACLU έχει ήδη μία προθεσμία έως τις 28 Μαΐου για να απαντήσει σε μπαράζ κλήσεων από τη νομική ομάδα του Ντεπ που θέλει να μάθει αν η Χερντ τίμησε τη δημόσια δέσμευσή της να δωρίσει τα μισά χρήματα της συμφωνίας διαζυγίου – περίπου 3,5 εκατομμύρια δολάρια – στην Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Δικαιωμάτων. Τώρα, η ανέκδοτη αλληλογραφία που έχει στην κατοχή της η DailyMail.com αποκαλύπτει ότι το προσωπικό της ACLU είχε την ιδέα να γράψει για τη Χερντ το κείμενο με τον τίτλο “Μίλησα ενάντια στη σεξουαλική βία και αντιμετώπισα την οργή του πολιτισμού μας”, όταν όρισε την ηθοποιό πρέσβειρα για τα γυναικεία δικαιώματα στο τέλος του 2018.

σχολίασε κι εσύ