Πρίγκιπας Ουίλιαμ: “Χτύπημα” στον πρίγκιπα Χάρι – Γίνεται διοικητής του Ναυτικού μετά το Megxit

Πρόσκληση να γίνει διοικητής των Βασιλικού Ναυτικού δέχτηκε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μετά το Megxit και την αφαίρεση των τίτλων από τον πρίγκιπα Χάρι, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Daily Mail. Υπενθυμίζεται πως μετά την παραίτηση από τα πριγκιπικά του καθήκοντα ο Χάρι έπρεπε να παραιτηθεί και από τους στρατιωτικούς του τίτλους, του διοικητή του Ναυτικού, τίτλου που είχε πάρει από τον παππού του, πρίγκιπα Φίλιππο, και του επίτιμου διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας RAF του Χόνινγκτον.

Πηγές αναφέρουν ότι οι αρμόδιοι προσέγγισαν τον Δούκα του Κέμπριτζ με την προοπτική αυτός να αναλάβει τον ρόλο στο Βασιλικό Ναυτικό και ο ίδιος ενδιαφέρεται αρκετά για αυτό. Όπως είπαν στην Express: “Η απόφαση να προσκληθεί ο πρίγκιπας Ουίλιαμ να αναλάβει αυτό το σημαντικό καθήκον, κυρίως βασίζεται στο γεγονός ότι ο Δούκας του Σάσεξ δεν έχει κανέναν λόγο να πιστεύει ότι θα αλλάξει η τρέχουσα κατάσταση. Ακριβώς το αντίθετο στην ουσία” και πρόσθεσε: Το Ναυτικό είναι στην ουσία χωρίς γενικό διοικητή και πρέπει πραγματικά να καλύψουν αυτόν τον ρόλο”.

Η ίδια η βασίλισσα είχε αναθέσει στον εγγονό της πρίγκιπα Χάρι το αξίωμα αυτό τον Δεκέμβριο του 2017, μετά τη μακρόχρονη καριέρα του παππού του, Την εποχή του Megxit ο Χάρι μετάνιωσε που έπρεπε να παραιτηθεί από τον τίτλο του στον στρατό και ένιωσε ότι τον ανάγκασαν μετά την παραίτηση από τα πριγκιπικά καθήκοντα, σύμφωνα με πηγή της Sun εκείνη την εποχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ