Μέγκαν Μαρκλ: Αυτοί ήταν οι φίλοι της πίσω από το άρθρο για τον πατέρα της -Αρνείται οποιαδήποτε σχέση

Τους πέντε στενούς της φίλους που έδωσαν συνέντευξη στο περιοδικό People ασκώντας κριτική στον πατέρα της κατονόμασε η Μέγκαν Μαρκλ, η οποία όμως αρνείται κατηγορηματικά ότι τους εξουσιοδότησε να το κάνουν, όπως αποκαλύπτεται σε δικαστικά έγγραφα τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα ως μέρος της δικαστικής της μάχης στο Ανώτατο Δικαστήριο εναντίον του Τύπου. Η Μέγκαν Μαρκλ μηνύει την ιδιοκτήτρια εταιρεία της MailOnline, Associated Newspapers Limited (ANL), για ένα άρθρο στη Mail On Sunday τον Αύγουστο του 2018 όταν αναπαρήγαγε μέρη από την ιδιόχειρη επιστολή που έστειλε στον πατέρα της Τόμας Μαρκλ. Στα έγγραφα η 38χρονη Δούκισσα του Σάσεξ υποστηρίζει ότι αισθάνθηκε πως απροστάτευτη από τον θεσμό της βασιλικής οικογένειας και πως δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό της εναντίον ψευδών ισχυρισμών εναντίον της, κάτι που υποδεικνύει τη διάσταση ανάμεσα στα.. νοικοκυριά των Σάσεξ με τους Κέμπριτζ, πριν από την παραίτηση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν από τα πριγκιπικά τους καθήκοντα.

Ο εκδοτικός όμιλος υποστηρίζει από την πλευρά του ότι ο Τόμας Μαρκλ διένειμε την επιστολή μόνο αφού οι φίλοι της Μέγκαν, που μπορεί να κληθούν να δώσουν αποδείξεις σε μία ενδεχόμενη δίκη στο τέλος του 2020 ή στις αρχές του 2021, έδωσαν συνέντευξη στο αμερικανικό περιοδικό People, όπου ο ίδιος αισθάνθηκε ότι τον κακοποιούσαν και ήθελε να δείξει ότι η επιστολή της Μέγκαν δεν ήταν το τρυφερό μήνυμα που εκείνοι δήλωναν ότι του έστειλε η κόρη του. ήμερα, νέα δικαστικά έγγραφα έδειξαν ότι η Μέγκαν κατέδειξε τους πέντε φίλους που είχαν μιλήσει στο περιοδικό υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, με τα έγγραφα να τους αναφέρουν ως Α, Β,Γ,Δ και Ε αν και εκείνη τους κατονόμασε σε εμπιστευτικό σημείο. Οι φίλοι που δεν είχαν ονομαστεί πριν, με το περιοδικό να τους αποκαλεί ο “στενός κύκλος της Μέγκαν”, είναι ένας φίλος εδώ και πολλά χρόνια, πρώην συμπρωταγωνιστής, φίλος από το Λος Άντζελες, συνεργάτης επί πολλά χρόνια και ένας έμπιστός της. Στα έγγραφα επίσης αποκαλύπτεται:

  • Η Μέγκαν πιστεύει πως ο γάμος της με τον πρίγκιπα Χάρι στο Κάστρο του Ουίνδσορ το 2018 απέφερε 1 δισ. λίρες από έσοδα στον τουρισμό.
  • Η Δούκισσα επεσήμανε πως οι πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία και ο πρίγκιπας Μάικλ ανέλαβαν αμειβόμενη εργασία ως γαλαζοαίματοι.
  • Η Μέγκαν αρνήθηκε να πει στην επιστολή ότι αισθανόταν πως ο πατέρας της τη θυματοποιούσε και πως είχε μόνο έναν πατέρα.
  • Έγραψε την επιστολή για να τον σταματήσει από το να χειραγωγείται από τον Τύπο, παρά ως προσπάθεια συμφιλίωσης.
  • Η Μέγκαν ξόδεψε δικά της χρήματα σε πτήσεις για τον πατέρα της από και προς το Λονδίνο για τον γάμο της.
  • Η Δούκισσα αισθάνθηκε απροστάτευτη από τον θεσμό της βασιλικής οικογένειας και απετράπη από το να υπερασπιστεί τον εαυτό της, κάτι που προκάλεσε ανησυχία στους φίλους της για την υγεία της, ιδιαίτερα όταν ήταν έγκυος.

Οι πέντε στενοί φίλοι της μπορεί να κληθούν να καταθέσουν σε δίκη και να ρωτηθούν αν η Μέγκαν ήξερε πως θα μιλούσαν στο περιοδικό, κάτι που εκείνη κατηγορηματικά αρνείται στα έγγραφα, και απαντά στις ερωτήσεις που θέτει ο όμιλος ANL. Η δίκη αναμένεται να επικεντρωθεί στο αν η Μέγκαν είχε εύλογη προσδοκία να παραμείνει ιδιωτικό το περιεχόμενο της επιστολής της στον πατέρα της, δεδομένου του γεγονός πως οι φίλοι της είχαν ήδη ενημερώσει το περιοδικό για το περιεχόμενό της, και αν η δημοσίευση τμημάτων της επιστολής ήταν δημοσίου συμφέροντος και επιτρεπόμενη βάσει των νόμων περί ελευθερίας έκφρασης.

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ