Η Μαρία Σολωμού για τη Θεία Κοινωνία: Μίλησα για μένα – Δεν είπα ποτέ “ελάτε όλοι μαζί” – ΒΙΝΤΕΟ

Η Μαρία Σολωμού τοποθετήθηκε σχετικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσε μια πρόσφατη δήλωσή της σχετικά με τη Θεία Κοινωνία. Συγκεκριμένα η γνωστή ηθοποιός είχε πει:

«Θα κοινωνήσω την Κυριακή και δεν φοβάμαι τίποτα. Έχω νηστέψει όλη την Σαρακοστή αλλά λόγω της Πανδημίας δεν κατάφερα να κοινωνήσω. Δεν θέλω να σκέφτομαι τέτοια πράγματα, πιστεύω και θα κοινωνήσω το σώμα και το αίμα του Χριστού. Ο φόβος καμία φορά νικάει την πίστη» .

Η Μαρία Σολωμού μίλησε στην εκπομπή “Ευτυχείτε” και απάντησε για τα επικριτικά σχόλια που δέχτηκε.

«Αυτό το θέμα από ό,τι κατάλαβα έγινε λίγο σίριαλ. Δεν ξέρω αν έχω ακούσει τα εξ αμάξης ακριβώς, γιατί δεν τα παρακολουθώ. Αλλά φαντάζομαι ότι ναι. Εγώ μίλησα για μένα, δεν έχω βγει ποτέ να κάνω την Μπουμπουλίνα, δεν είπα ποτέ παραδειγματιστείτε ή ελάτε όλοι μαζί. Με ρώτησαν στο Βήμα της Ορθοδοξίας και θεώρησα καθήκον μου να πω την αλήθεια, ειδικά σε ένα σάιτ που ασχολείται με αυτό το πράγμα. Καταλαβαίνω πως γίνεται αναδημοσίευση. Μίλησα πολύ προσωπικά, γιατί η πίστη είναι πολύ προσωπική.

Το πώς εγώ διαχειρίζομαι και τι πιστεύω εγώ και το μέγεθος ή οτιδήποτε, δεν έχει να κάνει με κανέναν άλλον άνθρωπο. Δεν μπορείς να το επιβάλεις. Η πίστη ειδικά, όπως και ο φόβος, βασίζονται στο συναίσθημα κι εκεί δεν μπαίνει λογική.

Δεν μπορώ να στο εκλογικεύσω, καταλαβαίνω τον φόβο του κόσμου και όποιος θεωρεί ότι η Θεία Κοινωνία είναι ένα έθιμο που το κάνουμε το Πάσχα, όχι βέβαια να μην κοινωνήσει», υπογράμμισε η ηθοποιός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ