Τι συνδέει τον πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον πριν από τη γέννησή τους

Δεκαετίες προτού καν γεννηθούν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον μοιράζονταν έναν δεσμό μέσω των παππούδων τους των οποίων τα μονοπάτια είχαν διασταυρωθεί. Όπως αποκαλύφθηκε με φωτογραφίες που ήρθαν στη δημοσιότητα, ο παππούς της Κέιτ, Πίτερ Μίντλετον ήταν συγκυβερνήτης στο αεροσκάφος που μετέφερε τον πρίγκιπα Φίλιππο, Δούκα του Εδιμβούργου στην περιοδεία του στη Νότια Αμερική. Ήταν το 1962 που ο Πίτερ Μίντλετον συνόδευσε τον σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ στο ταξίδι του. Οι δυο τους φωτογραφήθηκαν τη στιγμή της αποβίβασης στο Χίθροου όταν ο 42χρονος Πίτερ στεκόταν στη βάση της σκάλας του αεροσκάφους

Υλικό από τους δυο τους μαζί είχε ξαναδημοσιευθεί, η φωτογραφία αυτή στο αεροσκάφος είναι σπάνια και δημοσιεύτηκε σήμερα.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν πιλότος και υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία τη στρατιωτική του θητεία ενώ έκανε καριέρα στο Ναυτικό. Ο παππούς της Κέιτ πέθανε στα 90 του χρόνια, μερικές ημέρες προτού ο Ουίλιαμ και η Κέιτ ανακοίνωσαν τον αρραβώνα τους το 2010. Το 1962 ο πρίγκιπας Φίλιππος πήγε για δύο μήνες περιοδεία στη Νότια Αμερική όπου επισκέφθηκε βρετανικά εργοστάσια, το Μάτσου Πίτσου και τη Λίμνη Τιτικάκα. Επέμενε να πετάει μόνος του σε προορισμούς και από τις 62 πτήσεις ο ίδιος ήταν πιλότος σε 49 με συγκυβερνήτη τον Πίτερ Μίντλετον.

Προτού παντρευτεί τη βασίλισσα ανέβηκε στην ιεραρχία του στρατού και το 1942 έγινε ένας από τους νεότερους αξιωματικούς στο βασιλικό Ναυτικό που έγινε υπολοχαγός και αναπληρωτής διοικητής πλοίου του HMS Wallace, σε ηλικία 21 ετών. Η καριέρα του σταμάτησε το 1951 αλλά το επόμενο έτος ορίστηκε αρχιστράτηγος και στρατάρχης της βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Πίτερ Μίντλετον παντρεύτηκε τη γιαγιά της Κέιτ, Βάλερι Γκλασμπόροου το 1946. Η Βάλερι εργαζόταν για τη Βρετανική Υπηρεσία Αντικατασκοπείας και ανήκε στην ομάδα του Τούρινγκ που δημιούργησε μηχάνημα που τους βοήθησε στην αποκωδικοποίηση της γερμανικής κρυπτογραφικής συσκευής Enigma. Πέθανε το 2006. Ο Πίτερ γνώρισε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ στα 90ά του γενέθλια και ο Ουίλιαμ συνόδευσε την Κέιτ στην κηδεία του. Ήταν πιλότος της RAF στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

σχολίασε κι εσύ