Αποκαλύφθηκε άγνωστη βιογραφία της Μάρλεν Ντίτριχ

Μια νέα, αδημοσίευτη μέχρι πρότινος βιογραφία της Μάρλεν Ντίτριχ βλέπει το φως της δημοσιότητας είκοσι τρία χρόνια μετά τον θάνατο της Γερμανίδας σταρ στο Παρίσι (1992). Την αποκάλυψη για την ύπαρξή της έκανε ο Ούλριχ Βάιντσιρλ, πρώην συνεργάτης της εφημερίδας «Ντι Βελτ» (Die Welt) και βιογράφος του συγγραφέα Αλφρεντ Πόλγκαρ. 

Άνθρωπος από το στενό φιλικό περιβάλλον της Ντίτριχ και διάσημος κριτικός θεάτρου των εφημερίδων «Weltbuhne» και «Tage-Βuch», ο Πόλγκαρ κρατούσε σημειώσεις για τη ζωή της ηθοποιού – με τη σύμφωνη γνώμη της – προκειμένου μελλοντικά να κυκλοφορήσει μια βιογραφία της. 

Όλα αυτά το διάστημα 1933-1938, οπότε ως Εβραίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Βερολίνο και να γυρίσει στην πατρίδα του, τη Βιέννη. 

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Βάιντσιρλ, το υλικό της βιογραφίας με τίτλο «Μάρλεν: Η εικόνα μιας διάσημης συντρόφου» ανακαλύφθηκε πρώτη φορά το 1984. 

Ωστόσο, ο δημοσιογράφος μαζί με τον «πάπα της γερμανικής λογοτεχνικής κριτικής» Μαρσέλ Ράιχ – Ρανίτσκι αποφάσισαν να μη δημοσιευθεί τουλάχιστον μέχρι τον θάνατο της Ντίτριχ.

Πηγή: Τα Νέα 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ