Ζούσε για πέντε χρόνια με έναν όγκο 45 κιλών στο στομάχι—Έμειναν έκπληκτοι οι γιατροί

Ένα πρωτοφανές περιστατικό κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν γιατροί στην Βραζιλία, καθώς χρειάστηκε να αφαιρέσουν έναν όγκο σχεδόν 45 κιλών από το στομάχι μίας μικροκαμωμένης γυναίκας.  

Όπως αναφέρει η nypost.com, μια γυναίκα με ύψος περίπου 1,4 μέτρα που ζύγιζε 149 κιλά πήγε στο νοσοκομείο São José do Avaí στο Ρίο ντε Τζανέιρο και ζήτησε να υποβληθεί σε εξετάσεις, γιατί αισθανόταν δύσπνοια.

Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η δύσπνοια δεν οφειλόταν στα παραπανίσια κιλά της γυναίκας αλλά σε έναν τεράστιο όγκο που είχε αναπτυχθεί στο στομάχι της και αντιστοιχούσε στο ένα τρίτο του σωματικού της βάρους.

όγκος σε γυναίκα στη Βραζιλία
Όγκος σε γυναίκα στη Βραζιλία. Φωτ. Jam Press

Έπειτα από μια σύντομη αξιολόγηση, η ομάδα των γιατρών αποφάσισε να αφαιρέσει αμέσως τον τιτάνιο όγκο. «Υπήρχαν περίπου 13 ή 14 άτομα στο χειρουργείο», περιέγραψε ο επικεφαλής χειρουργός Glaucio Boechat. «Όλο το νοσοκομείο κινητοποιήθηκε για το χειρουργείο στην ασθενή», πρόσθεσε.

Ο ίδιος έκανε λόγο σε δηλώσεις του για πρωτοφανή διαδικασία, η οποία ολοκληρώθηκε στις 31 Αυγούστου. «Δεν χειρουργείς κάθε μέρα έναν όγκο αυτού του μεγέθους», τόνισε.

όγκος σε γυναίκα στην Βραζιλία
«Δεν χειρουργείς κάθε μέρα έναν όγκο αυτού του μεγέθους», είπε ο επικεφαλής γιατρός

«Ήταν ο μεγαλύτερος όγκος που έχω χειρουργήσει και σίγουρα ένας από τους μεγαλύτερους που έχουν αφαιρεθεί ποτέ», πρόσθεσε ο χειρουργός, ο οποίος μετρά σχεδόν δύο δεκαετίες εμπειρίας.

Οι επιστήμονες υποθέτουν τώρα ότι ο όγκος μπορεί να προήλθε από την μήτρα της γυναίκας, αλλά δεν θα γνωρίζουν με βεβαιότητα μέχρι να λάβουν τα αποτελέσματα της βιοψίας σε περίπου 20 ημέρες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ