Ζούκερμπεργκ: Πόσα εκατομμύρια έχασε από το blackout σε Facebook και Instagram

Η μαζική διακοπή λειτουργίας των εφαρμογών της Meta, στην διάρκεια της οποίας ετέθησαν εκτός λειτουργίας το Facebook, το Instagram και το Messenger κόστισε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Ο Dan Ives, διευθύνων σύμβουλος της Wedbush Securities της Νέας Υόρκης, δήλωσε στη DailyMail.com ότι ο Mark Zuckerberg έχασε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα το πρωί της Τρίτης, λόγω της μη λειτουργίας των πλατφορμών παγκοσμίως.

Η τιμή της μετοχής της Meta υποχώρησε επίσης κατά 1,5% όταν άρχισαν να κατακλύζουν οι αναφορές για το ζήτημα γύρω στο απόγευμα ώρα Ελλάδας, αλλά έκτοτε έχει μειωθεί κατά ακόμα 1,6%.
Η εταιρεία παράγει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της μέσω των διαφημίσεων, οι οποίες προβάλλονται στους χρήστες, και έτσι, με τα “τεχνικά προβλήματα” που κατέβασαν τις πλατφόρμες, μειώθηκαν και τα κέρδη της.

Η Meta πιθανότατα δεν θα αποκαλύψει πόσο η διακοπή λειτουργίας περιέκοψε τα έσοδά της. Ο Ives δήλωσε στη DailyMail.com: “Πρόκειται για ένα αμελητέο ποσό που είναι πιθανότατα κάτω από 100 εκατομμύρια δολάρια χαμένων εσόδων”.

Το ποσό μπορεί να είναι ασήμαντο σε σχέση με τα ετήσια έσοδα της Meta, τα οποία ήταν περίπου 134 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, αλλά μόλις λίγο περισσότεροι από 28.000 άνθρωποι παγκοσμίως είναι οι λεγόμενοι εκατομμυριούχοι, σύμφωνα με έκθεση της Henley & Partners.

Η Meta απέδωσε τη διακοπή λειτουργίας σε “τεχνικά ζητήματα”, αφήνοντας ένα πέπλο μυστηρίου να καλύπτει το τι πραγματικά συνέβη. Μια πηγή μέσα από το Facebook δήλωσε στη DailyMail.com ότι τα εσωτερικά συστήματα της εταιρείας ήταν επίσης εκτός λειτουργίας, γεγονός που μπορεί να οδήγησε στα προβλήματα.

Οι δυσλειτουργίες του Facebook και του Messenger εμφανίστηκαν όταν οι χρήστες παρατήρησαν ότι τους έδιωξαν από τους λογαριασμούς τους και δεν μπορούσαν να συνδεθούν ξανά – ακόμη και με τα σωστά διαπιστευτήρια.

Εν τω μεταξύ, η ροή ειδήσεων στο Instagram άρχισε να εμφανίζει ένα μήνυμα σφάλματος. Ενώ τα προβλήματα διορθώθηκαν προς αργά το απόγευμα ώρα Ελλάδας, πολλοί αναρωτιούνται πόσο κόστισε στον γίγαντα των κοινωνικών μέσων, η συγκεκριμένη διακοπή.  Η πλειονότητα των αναφορών για τα προβλήματα αφορούσαν κατά 72% το Facebook, 64% το Instagram και 50% το Messenger.

Ο Elon Musk «απάντησε» στη διακοπή λειτουργίας της Meta με μια ανάρτηση στο X: “Αν διαβάζετε αυτή την ανάρτηση, είναι επειδή οι διακομιστές μας λειτουργούν”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ