Ζευγάρι θέλει να «εξαφανίσει» το «Last Christmas» – Έχει συγκεντρώσει πάνω από 58.000 ευρώ για δικαιώματά του

Ένα ζευγάρι από την Σουηδία έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 58.000 ευρώ για να αγοράσει τα δικαιώματα του «Last Christmas» των Wham! προκειμένου να μην το ξανακούσει κανένας.

Ο Tomas Mazetti, 50 ετών, και η σύζυγός του, Hannah, 33,  θέλουν αυτά να είναι τα τελευταία Χριστούγεννα που ακούγεται το τραγούδι «Last Christmas».

Η Hannah είπε ότι το μίσος της για το τραγούδι των Wham!, που κυκλοφόρησε το 1984, ξεκίνησε πριν από 13 χρόνια όταν εργαζόταν σε ένα καφέ στην Οξφόρδη της Αγγλίας, όπου το αφεντικό της, το έβαζε να παίζει σε επανάληψη.

«Μελετούσα αγγλικά και δούλευα παραπάνω για να πληρώσω τους λογαριασμούς. Ο ιδιοκτήτης του καφέ είχε προγραμματίσει για την επιχείρηση μια εορταστική περίοδο γεμάτη θαλπωρή και είχε το δικό του CD με πολλές “επιτυχίες”», αφηγήθηκε στο SWNS η Hannah, μια ζωγράφος που ζει στη Σουηδία.

«O ιδιοκτήτης ερχόταν σπάνια, οπότε δεν συνειδητοποίησε πλήρως την αγωνία που ένιωσε το υπόλοιπο προσωπικό όταν το “Last Christmas” έπαιξε για 111η φορά μέσα σε μια εργάσιμη ημέρα».

το ζευγάρι με χριστουγεννιάτικη εμφάνιση
Πηγή: New York Post

Η ιδέα για την αγορά των δικαιωμάτων του «Last Christmas» δημιουργήθηκε, τα περασμένα Χριστούγεννα, όταν το ζευγάρι ρώτησε τους φίλους του πόσο θα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν για να μην ακούσουν ποτέ ξανά το πασίγνωστο χριστουγεννιάτικο τραγούδι.

«Αποδείχτηκε ότι θα πλήρωναν αρκετά και όταν το τραγούδι άρχισε να παίζει αυτόν τον Νοέμβριο, μας το υπενθύμισαν», σημείωσε η Hannah. «Τότε κάποιος μας είπε ότι ήταν θεωρητικά δυνατό να αγοράσουμε τα δικαιώματα για το τραγούδι – και μετά να το αφαιρέσουμε από όλες τις πλατφόρμες!»

Από τις αρχές αυτής της εβδομάδας, 327 άτομα συνέβαλαν συνολικά στον σκοπό και το ζευγάρι κατάφερε να συγκεντρώσει 58.000 ευρώ. Ωστόσο, έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν για να φτάσουν τον στόχο των 15 εκατομμυρίων δολαρίων που χρειάζονται για να διαπραγματευτούν τα δικαιώματα με τη Warner Chappell Music UK.

H Warner Chappell τοποθετήθηκε: «Εάν το όνειρό τους γίνει πραγματικότητα, η πρωτότυπη ηχογράφηση θα πεταχτεί σε μια φινλανδική τοποθεσία πυρηνικών αποβλήτων, όπου θα παραμείνει για τουλάχιστον 2 εκατομμύρια χρόνια».

ζευγάρι με τα παιδιά τους
Πηγή: New York Post

Η Hannah και ο Tomas θέλουν να γίνει γνωστό ότι «δεν μισούν τους Wham!», αλλά πιστεύουν ότι το τραγούδι έχει παιχτεί υπερβολικά πολλές φορές. «Είναι επειδή παίζεται 5.000 φορές την ημέρα, που νιώσαμε ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι για να υποστηρίξουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν όπως εμείς», εξήγησε η μαμά τριών παιδιών, Hannah.

Το ζευγάρι λέει πως η χριστουγεννιάτικη ευχή τους, έχει προκαλέσει διχασμό. «Μερικοί άνθρωποι φαίνεται να λατρεύουν να ακούν το τραγούδι 500 φορές την ημέρα – και αυτοί οι άνθρωποι είναι εχθροί μας», τόνισε η Hannah.

«Μας είπαν ότι υπάρχουν ακόμη χειρότερα τραγούδια που θα έπρεπε να βγουν από τον αέρα πριν από αυτό – όπως το “All I Want for Christmas” της Mariah Carey – και ότι αν δεν μας αρέσει, μπορούμε να φοράμε ακουστικά και ότι είναι παράξενο να θέλουμε να στερήσουμε κάτι όμορφο από την υπόλοιπη ανθρωπότητα μόνο και μόνο επειδή δεν μας αρέσει».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ