Ζελένσκι: Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει 200.000 στρατιώτες γύρω από τα σύνορα της Ουκρανίας

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει «σχεδόν 200.000 στρατιώτες» σε τομείς γύρω από τα σύνορα της Ουκρανίας, δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του προς το έθνος το βράδυ της Τετάρτης της Πέμπτης.

Στα ουκρανικά σύνορα «έχουν λάβει θέσεις περίπου 200.000 ρώσοι στρατιώτες» και «χιλιάδες οχήματα μάχης», είπε, προειδοποιώντας πως η Μόσχα ετοιμάζεται να προκαλέσει «μεγάλο πόλεμο στην Ευρώπη» εντός ημερών.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ενδέχεται να ξεκινήσει «από τη μια μέρα στην άλλη» και πιθανόν αυτό θα «γίνει το έναυσμα μεγάλου πολέμου στην Ευρώπη», τόνισε ο κ. Ζελένσκι, ο οποίος εκφώνησε το διάγγελμά του προς τους πολίτες στα ρωσικά, όχι στα ουκρανικά, όπως συνηθίζει.

Ακόμη, ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους είπε πως επιδίωξε, χωρίς επιτυχία, να έχει τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν με φόντο τον φόβο πως επίκειται άμεσα ρωσική εισβολή.

«Ανέλαβα την πρωτοβουλία (…) να ζητήσω τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Αποτέλεσμα: σιωπή», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ