Ζελένσκι: Δείχνει το δωμάτιο που μένει από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος

Άνοιγμα στον Τύπο έκανε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επιλέγοντας να δείξει σε έναν Ουκρανό δημοσιογράφο το δωμάτιό του, μετά από έναν χρόνο που η χώρα είναι  σε εμπόλεμη κατάσταση με την Ρωσία, αμυνόμενη μετά την εισβολή της Μόσχας, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Ζελένσκι: Οι ουκρανικές δυνάμεις διατηρούν τις θέσεις τους παρά τις αδιάκοπες ρωσικές επιθέσεις

Κάλεσε λοιπόν τον Ντμίτρο Κομαρόβ και του έδειξε το γραφείο του, αλλά και το διπλανό δωμάτιο, στο οποίο, όπως είπε κοιμάται τους τελευταίους 12 μήνες. Ο χώρος θεωρείται ασφαλής γιατί έχει και άμεση πρόσβαση σε καταφύγιο, για την περίπτωση βομβαρδισμών. Το δωμάτιο είναι άνετο από πλευράς χώρων, αλλά σχετικά λιτό.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το βεστιάριο που έχει σε χώρο δίπλα στην κρεβατοκάμαρα. Τα ρούχα είναι κρεμασμένα και τακτοποιημένα σε κρεμάστρες, με τη σειρά, από στρατιωτικές ενδυμασίες μέχρι πολιτικά ρούχα. Έχει και ένα κοστούμι τυλιγμένο σε σελοφάν, για το οποίο λέει ότι σχεδιάζει να το φορέσει όταν θα τελειώσει ο πόλεμος με την Ουκρανία να έχει νικήσει. Το χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο κοστούμι, «σύμβολο νίκης».

Ζελένσκι: Δεν θα πρέπει να υπάρχει κανένα ταμπού για την προμήθεια όπλων προς την Ουκρανία

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ