Ζελένσκι: Χρειαζόμαστε ταχύτερα προμήθειες και νέα όπλα για να αντιμετωπίσουμε την “σκληρή” κατάσταση

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε ότι η  Ουκρανία αντιμετωπίζει μια “πολύ σκληρή” κατάσταση στην ανατολική περιφέρεια του Ντονέτσκ και χρειάζεται να έχει ταχύτερα προμήθειες όπλων, αλλά και νέα οπλικά συστήματα,  για να αντέξει τις ρωσικές επιθέσεις.

Ο Ζελένσκι καταγγέλλει την ΔΟΕ για «υποκρισία»

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε ότι «η κατάσταση είναι πολύ σκληρή. Μπαχμούτ, Βούλενταρ και άλλοι τομείς στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, υφίστανται  συνεχείς ρωσικές επιθέσεις». Απευθύνοντας την  νυχτερινή του βιντεοσκοπημένη ομιλία, ο Ζελένσκι είπε ότι «η  Ρωσία θέλει να συνεχιστεί ο πόλεμος και να εξαντλήσει τις δυνάμεις μας. Πρέπει λοιπόν να κάνουμε τον χρόνο όπλο μας. Πρέπει να επιταχύνουμε τα γεγονότα, να επιταχύνουμε τις προμήθειες και να ανοίξουμε νέες επιλογές όπλων για την Ουκρανία».

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε επίσης ότι το να επιτραπεί στη Ρωσία να διαγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024 ισοδυναμεί με ένδειξη ότι “η τρομοκρατία είναι κατά κάποιο τρόπο αποδεκτή”.

Ζελένσκι για Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Ολοκαυτώματος: Η αδιαφορία και το μίσος συνεχίζουν να σκοτώνουν

“Οι προσπάθειες της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να επαναφέρει τους Ρώσους αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι προσπάθειες για να πει σε όλο τον κόσμο ότι η τρομοκρατία είναι κατά κάποιο τρόπο αποδεκτή”, δήλωσε ο Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε επίσης ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στη Ρωσία να “χρησιμοποιήσει (τους Αγώνες) ή οποιοδήποτε άλλο αθλητικό γεγονός ως προπαγάνδα για την επιθετικότητά της ή τον κρατικό σοβινισμό της”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ