Ζάεφ μετά τον σάλο για το tweet του: Κάποιες φορές γίνονται λάθη

Στην ανάρτησή του στο Twitter που προκάλεσε αντιδράσεις και στο ενδεχόμενο να “παγώσει” η κύρωση από τη Βουλή των Μνημονίων Συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, αναφέρθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο του Οικονομικού Forum των Σκοπίων, ο Ζόραν Ζάεφ.

«Κάποιες φορές, γίνονται και λάθη στην ακριβή τήρηση της Συμφωνίας. Είμαι σχεδόν 47 ετών. Μπορεί να συμβεί, όταν έχεις συνηθίσει, επί 47 χρόνια, να λες κάτι με έναν συγκεκριμένο τρόπο, να το αναφέρεις, και εκ παραδρομής ακόμα, λάθος», είπε και πρόσθεσε: «Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν Μακεδόνες παίκτες, Αλβανοί παίκτες, Βόσνιοι κλπ. Υπάρχουν Μακεδόνες, υπάρχει και η εκπροσώπησή τους από την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Και αυτό επετεύχθη μέσα από τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Να θυμίσουμε πως ο Ζόραν Ζάεφ σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «σήμερα βρίσκομαι στο στάδιο του Άμστερνταμ και δίνω την ισχυρή υποστήριξή μου στην Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδoνίας» παραλείποντας το “Βόρεια” από την ονομασία της χώρας του.

«Αυτός δεν είναι λόγος να καθυστερήσουν οι Συμφωνίες και τα Μνημόνια στο ελληνικό κοινοβούλιο. Περιμέναμε δύο χρόνια για την κατάθεσή τους, μπορούμε να περιμένουμε τρεις μήνες ακόμα. Οι λαοί μας, όμως – Μακεδόνες και Έλληνες – περιμένουν να προχωρήσει η Συμφωνία», δήλωσε ο Ζάεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Συμφωνία «αποτελεί μέτρο οικονομικής συνεργασίας, μέτρο κάλυψης του εναέριου χώρου μας από την ελληνική αεροπορία -σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ-, αλλά και προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της εισόδου της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Η Ελλάδα πραγματικά υποστηρίζει την είσοδο της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και πρακτικά ακόμα, οι Έλληνες παλεύουν για τους γείτονές τους στη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία. Φυσικά, τα μηνύματα που ανταλλάσσουμε (με την ελληνική πλευρά) είναι σε φιλικό κλίμα. Πιστεύω στη Συμφωνία των Πρεσπων, στην οποία κατέληξα με τον καλό μου φίλο Αλέξη Τσίπρα. Από αυτήν επωφελούνται και οι δύο πλευρές, και οι δύο χώρες, και οι δύο λαοί. Φυσικά, είμαι ο πρώτος που τηρεί τους όρους της Συμφωνίας των Πρεσπών», είπε ακόμη ο κ. Ζάεφ.

Με πληροφορίες από το ibna,

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.