Υποβρύχιο Titan: «Το ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου είσαι ζωντανός, και το επόμενο νεκρός» – Περιγραφή – σοκ από ειδικό

Πρώτο θέμα σε ολόκληρο τον κόσμο είναι η ασύλληπτη τραγωδία με το υποβρύχιο Titan, συντρίμμια του οποίου εντοπίστηκαν την Πέμπτη (22/6/2023).  Όπως μεταδίδει το BBC, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ εντόπισε έναν ήχο που παρέπεμπε με αποσυμπίεση, λίγες ώρες αφότου ο Τιτάνας ξεκίνησε την κατάδυση του την Κυριακή. Η πληροφορία δόθηκε στην αμερικανική ακτοφυλακή, η οποία την χρησιμοποίησε για να περιορίσει το εύρος της έρευνάς της, ανέφερε αξιωματούχος στο CBS News. Αλλά δεν είναι σαφές γιατί η πληροφορία αυτή δεν δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα.

Εκτιμάται ότι ο συγκεκριμένος ήχος εντοπίστηκε από το μυστικό σύστημα ακρόασης σόναρ μεγάλης εμβέλειας του Πολεμικού Ναυτικού. Το συγκεκριμένο σύστημα ηχητικής επιτήρησης δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1950 για την ανίχνευση σοβιετικών υποβρυχίων στα απομακρυσμένα βάθη του Ατλαντικού Ωκεανού.

Υποβρύχιο Titan: «Το ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου είσαι ζωντανός, και το επόμενο είσαι νεκρός»

Την ίδια ώρα σοκ προκαλεί η περιγραφή πρώην γιατρού του Πολεμικού Ναυτικού. Ο Dr. Dale Molé, πρώην διευθυντής υποθαλάσσιας ιατρικής και ακτινοθεραπείας για το αμερικανικό ναυτικό, εξήγησε τι μπορεί να συνέβη κατά τη διάρκεια των τραγικών τελευταίων στιγμών των πέντε επιβατών του υποβρυχίου.

Όπως είπε στη DailyMail, οι θάνατοι θα ήταν γρήγοροι και ανώδυνοι, καθώς θα πέθαιναν σχεδόν ακαριαία από τις εξαιρετικές δυνάμεις που ασκεί ο ωκεανός σε βάθος.

«Θα ήταν τόσο ξαφνικό, που δεν θα γνώριζαν καν ότι υπήρχε πρόβλημα ή τι τους συνέβη», τόνισε.  «Είναι σαν να είσαι εδώ ένα λεπτό και μετά να κλείνεις τον διακόπτη. Το ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου είσαι ζωντανός, και το επόμενο χιλιοστό του δευτερολέπτου είσαι νεκρός», συμπλήρωσε ο Molé.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ