Υπόθεση Μαντλίν ΜακΚαν: Έγκλειστος 43χρονος παιδόφιλος ο βασικός ύποπτος – ΦΩΤΟ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν πριν από 13 χρόνια από θέρετρο της Πορτογαλίας. Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι πλέον διαθέτει αρκετές αποδείξεις για να κατηγορήσει ως βασικό ύποπτο για την απαγωγή της Μαντλίν έναν 43χρονο παιδόφιλο, ο οποίος ήδη είναι φυλακισμένος στη Γερμανία γι’ άλλο αδίκημα. Ο Γερμανός ύποπτος ζούσε και εργαζόταν στην Πορτογαλία το καλοκαίρι του 2007 ενώ διερρήγνυε εξοχικές κατοικίες και εντοπίστηκε σο θέρετρο όπου έκαναν διακοπές η Μαντλίν με τους γονείς της τη νύχτα που εξαφανίστηκε η μικρούλα. Μάλιστα, φέρεται να είναι ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε τον Μάιο του 2007.

Οι αστυνομικές Αρχές έχουν απευθύνει έκκληση για πληροφορίες για το βαν του 43χρονου, αλλά και για μία Jaguar που άνηκε στον ύποπτο και τη μεταβίβασε σε κάποιον άλλον, μία μόλις ημέρα μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν. «Ο 43χρονος βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνάς μας, γι ‘αυτό κάνουμε αυτήν την έκκληση, για να μας βοηθήσετε με αυτήν την έρευνα, να αποδείξουμε ή να διαψεύσουμε τη συμμετοχή του», ανέφερε ανακοίνωση των αστυνομικών Αρχών.

Ο 43χρονος ύποπτος έχει μακρά ιστορία σε σεξουαλικά εγκλήματα κατά γυναικών και παιδιών και ζούσε στο θέρετρο απ’ όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν. Η αστυνομία αποκάλυψε ότι ο άνδρας είχε μία 30λεπτη συνομιλία που εντοπίστηκε στην Πραΐα ντα Λουζ μόλις μία ώρα πριν το κορίτσι εξαφανιστεί στις 3 Μαΐου 2007. Την επόμενη ημέρα ο άνδρας μεταβίβασε την ιδιοκτησία του αυτοκινήτου του σε άλλο άτομο παρά ο γεγονός ότι αυτός συνέχισε να το οδηγεί, όπως είπε η αστυνομία. Οι αξιωματικοί θεωρούν ότι ο άνδρας που είχε και παλαιότερες καταδίκες για σεξουαλικά εγκλήματα κατά κοριτσιών, έβγαζε χρήματα διαρρηγνύοντας εξοχικές κατοικίες και κάπως έτσι μάλλον έπεσε πάνω στη Μαντλίν. Οι ντετέκτιβ στο Λονδίνο που ηγούνται της έρευνας, διοργάνωσαν συνέντευξη Τύπου όπου ανακοίνωσαν την εξέλιξη στην υπόθεση.

Ο ύποπτος δεν κατονομάστηκε από τη Σκότλαντ Γιαρντ λόγω του γερμανικού νόμου που επικαλείται την ανωνυμία και οι Βρετανοί αξιωματικοί επιμένουν ότι είναι ακόμη σε εξέλιξη έρευνα για αγνοούμενο άτομο. Ωστόσο ο Κρίστιαν Χοπ του Τμήματος Εγκλημάτων της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, σημείωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι “η έρευνα μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Μάντι ΜακΚαν σκοτώθηκε”.

Αυτές οι εξελίξεις έρχονται εφτά χρόνια μετά που η Σκότλαντ Γιαρντ αποκάλυψε ότι ένας κοντοκουρεμένος άνδρας με ανοιχτόχρωμα μαλλιά εθεάθη να κινείται κοντά στο διαμέρισμα την ημέρα που εξαφανίστηκε η Μαντλίν. Χθες το βράδυ, οι αστυνομικοί είπαν ότι το σκίτσο του άνδρα που είχε δημοσιευτεί το 2013 δεν είχε αποκλειστεί υπονοώντας ότι πιθανόν μοιάζει με τον νυν ύποπτο.

ΦΩΤΟ: EPA, AP, PA

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ