Υεμένη: Επίθεση με ρουκέτες εναντίον αμερικανικού αντιτορπιλικού πραγματοποίησαν αντάρτες Χούθι

Αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που επιχειρεί στη Μέση Ανατολή αναχαίτισε πολλαπλά βλήματα κοντά στις ακτές της Υεμένης την Πέμπτη, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNN, ενώ κλιμακώνεται η ένταση στην Μέση Ανατολή, καθώς ο Ισραηλινός στρατός πήρε το πράσινο φως από την πολιτική ηγεσία της χώρας να εισβάλλει στην Γάζα.

Ένας από τους αξιωματούχους δήλωσε ότι το αμερικανικό πλοίο δέχτηκε επίθεση με ρουκέτες από τους υποστηριζόμενους από το Ιράν αντάρτες Χούθι που δρουν στην Υεμένη. Περίπου 2-3 ρουκέτες αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τον δεύτερο αξιωματούχο.

Οι ίδιοι ανέφεραν ότι δεν είναι σαφές τι στόχευαν οι ρουκέτες πύραυλοι. Είναι πιθανόν να εκτοξεύτηκαν εναντίον του USS Carney, αλλά μπορεί να εκτοξεύτηκαν και εναντίον άλλου στόχου, είπαν.

Το περιστατικό έρχεται εν μέσω μεγάλης ανησυχίας για πιθανή ιρανική επιθετικότητα, καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή συνεχίζουν να αυξάνονται μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Το Ιράν είναι εδώ και καιρό υποστηρικτής και της Χαμάς.

Το USS Carney πέρασε από τη διώρυγα του Σουέζ στην Ερυθρά Θάλασσα την Τετάρτη. Η διοίκηση του αμερικανικού στόλου ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι “θα συμβάλει στη διασφάλιση της θαλάσσιας ασφάλειας και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή”.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών εξέδωσε προειδοποίηση παγκόσμιου συναγερμού, εφιστώντας την προσοχή στους Αμερικανούς πολίτες σε όλο τον κόσμο.
Ειδικότερα, το υπουργείο αναφέρει ότι ο συναγερμός εκδόθηκε «λόγω της αυξημένης έντασης σε διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο, λόγω της πιθανότητας τρομοκρατικών επιθέσεων, διαδηλώσεων ή βίαιων ενεργειών εναντίον πολιτών και συμφερόντων των ΗΠΑ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ