Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για το Boeing

Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για το Boeing

 

Συνεχίζονται οι έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό για τον εντοπισμό ευρημάτων που μπορούν να δώσουν απαντήσεις γύρω από την εξαφάνιση του Boeing που εκτελούσε την πτήση MH370.

Η διεθνής ομάδα που πραγματοποιεί έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό δεν κατάφερε να εντοπίσει κάτι σήμερα και ο αναπληρωτής πρόεδρος της αυστραλιανής κυβέρνησης Γουόρεν Τρας δήλωσε ότι τα αντικείμενα που είχαν εντοπιστεί μέσω δορυφόρου στις 16 Μαρτίου στο νότιο Ινδικό Ωκεανό είναι πιθανόν στο μεταξύ να έχουν βυθιστεί.

«Κάτι που επέπλεε στη θάλασσα τόσες ημέρες πριν μπορεί να μην επιπλέει πια. Μπορεί να βυθίστηκε», είπε ο Τρας προσθέτοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται, ωστόσο, στη ζώνη που βρίσκεται 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ.

Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος αεροπλάνα από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ, ενώ το Σαββατοκύριακο θα συμμετάσχουν σε αυτή κινεζικά και ιαπωνικά αεροσκάφη. Εξάλλου ένα νορβηγικό πλοίο πλέει προς την περιοχή και αναμένεται να φτάσει αργότερα σήμερα. Ένα αυστραλιανό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού αναμένεται να φτάσει στην περιοχή αύριο Σάββατο, ενώ και ένα πλοίο της Βρετανία κατευθύνεται προς τα εκεί. Το κινεζικό παγοθραυστικό «Δράκος του χιονιού» σπεύδει στο σημείο από το Περθ, ενώ ακόμη πέντε κινεζικά πλοία κατευθύνονται προς την περιοχή έρευνας.

«Πρόκειται για το πιο δυσπρόσιτο σημείο της Γης που μπορείτε να φανταστείτε, αν υπάρχει οτιδήποτε εκεί, θα το βρούμε», δήλωσε από την πλευρά του ο αυστραλιανός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ.

Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσέιν σημείωσε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως οι αξιωματούχοι έχουν επίγνωση ότι ο χρόνος κυλά αντίστροφα. Το μαύρο κουτί του αεροσκάφους εκπέμπει ηλεκτρονικό σήμα για περίπου 30 ημέρες. Στη συνέχεια τελειώνει η μπαταρία του και έτσι θα είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί.

Αεροσκάφη και πλοία έχουν επίσης ξεκινήσει νέες επιχειρήσεις στην θάλασσα Άνταμαν, μεταξύ της Ινδίας και της Ταϊλάνδης, ελέγχοντας περιοχές που έχουν ήδη ερευνηθεί εξονυχιστικά σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο που θα δώσει τη λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της σύγχρονης αεροπλοΐας.

Η αναζήτηση για το Boeing συνεχίζεται επίσης και σε άλλες περιοχές περιλαμβανομένου ενός τόξου που περνά από το Λάος και φτάνει ως το Καζακστάν.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ