Χέιγκελ:Στην υπηρεσία υπάλληλοι του Υπ. Άμυνας

Χέιγκελ: Στην υπηρεσία υπάλληλοι του Υπ. Άμυνας

Η πλειονότητα των πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου Αμύνης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που τέθηκαν σε αναγκαστική αργία λόγω του αδιεξόδου στο Κογκρέσο, όσον αφορά τη χρηματοδότηση του ομοσπονδιακού κράτους, θα ανακληθούν στις θέσεις τους από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ σήμερα.

Αν και οι νομικοί σύμβουλοι του υπουργείου Αμύνης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να εκδοθεί μια μαζική διαταγή ανάκλησης στην υπηρεσία όλων των πολιτικών του υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι μπορεί να δοθεί τέτοια εντολή για τους υπαλλήλους οι ευθύνες των οποίων συμβάλλουν στο ηθικό, στην ευημερία και στην ετοιμότητα των στρατιωτικών, ανέφερε ο Χέιγκελ.

Ο ίδιος έδωσε εντολή να προχωρήσει το ταχύτερο η διαδικασία για να κριθεί ποιοι υπάλληλοι υπάγονται στις κατηγορίες αυτές.

Ο Χέιγκελ δεν αναφέρθηκε σε έναν συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων που αφορά η πρόνοια αυτή, αλλά τόνισε πως αναμένει πως έτσι θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των πολιτικών υπαλλήλων του υπουργείου Άμυνας που έχουν τεθεί σε αναγκαστική αργία άνευ αποδοχών, λόγω της παράλυσης μεγάλων τμημάτων του ομοσπονδιακού κράτους.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ