Ξέφυγε ο Ερντογάν: Τέλος οι διμερείς σχέσεις, εάν η Αθήνα δεν διορθώσει τα λάθη της

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κάλεσε την Αθήνα να… διορθώσει τα λάθη της.

Απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Άγκυρα ακύρωσε τη συμφωνία για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας και πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν θα έχει διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα μέχρις ότου η Αθήνα “διορθώσει τα λάθη της”, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επιπλέον, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε την κυβέρνηση της Ελλάδας να “είναι ειλικρινής” στις σχέσεις της με την Τουρκία.

Μεταξύ άλλων μίλησε και για την Αγία Σοφία. Όπως είπε, η κυβέρνησή του «αποκατέστησε την Αγία Σοφία στην αρχική της ταυτότητα έπειτα από 84 χρόνια». «(…) Κλείσαμε μια πληγή που άνοιξε στην καρδιά της κατάκτησης, δόξα τω Θεώ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Τι είπε ο Ερντογάν για Φινλανδία και Σουηδία

Σε ό,τι αφορά στη Φινλανδία και τη Σουηδία, υποστήριξε ότι η Τουρκία θέλει να δει μια “ειλικρινή” προσέγγιση από τις δύο σκανδιναβικές χώρες όσον αφορά τις ανησυχίες της και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα δεν θα αλλάξει άποψη, αν δεν δει να γίνονται συγκεκριμένα και δεσμευτικά βήματα.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε, επίσης, ότι η αντίθεση της Τουρκίας στις προσπάθειες ένταξης της Στοκχόλμης και του Ελσίνκι δεν αποτελεί “καιροσκοπισμό”, αλλά μάλλον ζήτημα εθνικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι, η Άγκυρα αντιτίθεται στις προσπάθειες ένταξης των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ, με την αιτιολογία ότι υποστηρίζουν οργανώσεις που έχει χαρακτηρίσει τρομοκρατικές.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ