Χάσμα για το Κυπριακό

Χάσμα για το Κυπριακό

Δεν έχουν προκύψει νέα δεδομένα αναφορικά με τις προσπάθειες των δύο διαπραγματευτών της ελληνοκυπριακής και τουρκοκυπριακής κοινότητας για το Κυπριακό να καταλήξουν σε συμφωνημένο περιεχόμενο κοινού ανακοινωθέντος και τις βασικές αρχές της λύσης, όπως μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το πρακτορείο ανάφερε ότι την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται στην Κύπρο ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα συναντηθεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, καθώς και τους διαπραγματευτές Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οσμάν Ερντούγ. Αναμένεται επίσης να πραγματοποιηθούν και κοινές συναντήσεις των δύο διαπραγματευτών με τον κ. Ντάουνερ.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά εκτιμά ότι είναι προτιμότερο οι δυσκολίες να αντιμετωπισθούν τώρα, πριν από την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, παρά να ανακύψουν στην πορεία των συνομιλιών. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η προσπάθεια σε επίπεδο προσφοράς καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών, να διευθετηθούν οι επισκέψεις σε Αθήνα και Άγκυρα του Τουρκοκύπριου και του Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή αντίστοιχα, για τις οποίες εκτιμάται ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των δύο πρωτευουσών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ