Welt: Ο Στάινμαγιερ στους ατίθασους Έλληνες

Welt: Ο Στάινμαγιερ στους ατίθασους Έλληνες

 

Με τον τίτλο «Ο Στάινμαγιερ στους ατίθασους Έλληνες» ο αρθρογράφος της εφημερίδας die Welt περιγράφει τους σκοπέλους αυτού του ταξιδιού δίνοντας κυρίως έμφαση σε όσα έλεγε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, όταν ήταν στην αντιπολίτευση.

«Από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ο Στάινμαγιερ κατηγορούσε τη Μέρκελ ότι η πολιτική της έναντι της Ελλάδας ήταν ένα παιγνίδι με σημαδεμένα χαρτιά, ότι η ίδια ήταν μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης. Ωστόσο, η αρχή της συνέχειας αποτελεί βασικό άξονα της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής, δεν υπάρχει πράσινη, κίτρινη ή κόκκινη εξωτερική πολιτική» επισημαίνει ο σχολιαστής.

«Παρόλα αυτά ο νέος–παλαιός υπουργός Εξωτερικών θέλει να παραμείνει πιστός στις απόψεις που είχε ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Με λίγα λόγια η επίσκεψή του Στάινμαγιερ στην Αθήνα είναι μια σχοινοβασία. Νέα ιεράρχηση στη γερμανική ελληνική πολιτική δεν θα δώσει, σε ένα σημείο ωστόσο, παραμένει πιστός σε όσα έλεγε από τα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Κατηγορούσε τη Μέρκελ ότι σε σχέση με την Αθήνα ακολούθησε την πολιτική της αναμονής, μια κριτική που απευθυνόταν και προς την ευρωδιάσωση αλλά και στην πολιτική συμβολισμών Μέρκελ, χαρακτηρίζοντας ντροπιαστικό το ό,τι επισκέφθηκε την Αθήνα μόλις τον περασμένο Οκτώβριο», υπογραμμίζει ο Γερμανός σχολιαστής.

 

Πηγή: Deutsche Welle

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ