Wagner: Στο Ροστόφ ο Γεβγκένι Πριγκόζιν – «Υπό τον έλεγχό μας στρατιωτικές εγκαταστάσεις και το αεροδρόμιο»

Ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας μισθοφόρων Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, διαβεβαίωσε πως βρίσκεται στο αρχηγείο του ρωσικού στρατού στην πόλη Ροστόφ, που είναι κέντρο κλειδί στη ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας. Επίσης αποκάλυψε ότι στρατιωτικές εγκαταστάσεις και το αεροδρόμιο της πόλης βρίσκονται στα χέρια των ανδρών του.

Ραγδαίες εξελίξεις στη Ρωσία – LIVE το έκτακτο διάγγελμα Πούτιν

«Βρισκόμαστε στο αρχηγείο, είναι 07:30 το πρωί» [σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας], ανέφερε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram. «Στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Ροστόφ βρίσκονται υπό τον έλεγχό μας, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου», πρόσθεσε, ενώ διακρίνονταν ένστολοι πίσω του καθώς βάδιζαν.

Ο επικεφαλής της Wagner απαίτησε να μεταβούν στο Ροστόφ ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού και ο κορυφαίος Ρώσος στρατηγός, Βαλερί Γκεράσιμοφ.

Wagner: Οι Ουκρανοί τρολάρουν τους Ρώσους – ΒΙΝΤΕΟ με τον Ζελένσκι να πίνει μπίρα και να τρώει ποπ κορν

Σε άλλο βίντεο, που μεταφορτώθηκε σε λογαριασμό στο Telegram προσκείμενο στη Βάγκνερ, εικονίζεται καθιστός ανάμεσα σε δυο Ρώσους στρατηγούς — ο ένας είναι ο αντιστράτηγος Βλαντίμιρ Αλεξέγιεφ, ο οποίος νωρίτερα είχε προτρέψει τον κ. Πριγκόζιν να πάρει πίσω την απειλή του πως θα εκδιώξει κορυφαία στελέχη της στρατιωτικής ιεραρχίας.

«Εμφύλιος» ανάμεσα στη Wagner και τη διοίκηση του ρωσικού στρατού: «Είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε» δηλώνει ο Πριγκόζιν

Στο τελευταίο βίντεο –το οποίο δεν μπορεί να εξακριβωθεί πότε ή πού μαγνητοσκοπήθηκε– ο κ. Πριγκόζιν δηλώνει πως οι δυνάμεις του έχουν αποκλείσει την πόλη Ροστόφ, ότι είναι έτοιμοι να κάνουν πορεία προς τη Μόσχα, ενώ απαιτεί να πάνε να τον δουν ο αρχηγός του γενικού επιτελείου Βαλερί Γκεράσιμοφ και ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Στο πρώτο βίντεο ο επικεφαλής της Βάγκνερ λέει πως τα στρατιωτικά αεροσκάφη που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις στην Ουκρανία «αναχωρούν κανονικά» από το αεροδρόμιο του Ροστόφ για να εκτελέσουν τα «μάχιμα καθήκοντά τους» και «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

«Το κύριο κέντρο διοίκησης λειτουργεί κανονικά», συνεχίζει ο κ. Πριγκόζιν διαβεβαιώνοντας πως «κανένας αξιωματικός» δεν απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της.

«Μεγάλος αριθμός περιοχών» που είχαν κατακτηθεί στην Ουκρανία «χάθηκαν» και «πολλοί στρατιώτες σκοτώθηκαν», επιμένει, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μια φορά την κατηγορία του πως η στρατιωτική ιεραρχία δεν λέει την αλήθεια για την κατάσταση στα μέτωπα.

Ο στρατός χάνει «ως και 1.000 στρατιώτες την ημέρα», είπε ο κ. Πριγκόζιν, διευκρινίζοντας πως μιλάει νεκρούς, τραυματίες, αγνοούμενους κι όσους αρνούνται να πολεμήσουν.

«Η Wagner ελέγχει εγκαταστάσεις στην Βορονέζ, 500 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας»

Ρωσική πηγή ασφαλείας δήλωσε σήμερα στο Reuters ότι οι μαχητές της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner έθεσαν υπό τον έλεγχό τους όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Βορονέζ, η οποία βρίσκεται περίπου 500 χιλιόμετρα νότια της Μόσχας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ