Wagner: Εκτέλεσαν με βαριοπούλα μισθοφόρο που αποστάτησε – Προσοχή, σκληρές εικόνες

Σοκ προκαλεί ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα social media και καταγράφει την εκτέλεση με βαριοπούλα ενός Ρώσου πρώην μισθοφόρου, ο οποίος εγκατέλειψε την ομάδα Wagner, ενώ πολεμούσε στην Ουκρανία.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στο δίκτυο Grey Zone του Telegram που συνδέεται με την Wagner. Εμφανίζεται ένας άνδρας, ο οποίος λέει ότι είναι 44 ετών, ονομάζεται Ντμίτρι Γιακουσένκο, έχει γεννηθεί στην Κριμαία κι έφυγε από τη φυλακή πριν ενταχθεί στην Wagner.

«Σχεδίαζα να βρω κάποια τρύπα, όπως λένε να το σκάσω. Δεν είναι ο δικός μου πόλεμος», αναφέρει ο άνδρας και ανακοινώνει ότι σκοπεύει να φύγει.

Όπως αναφέρει το Grey Zone, ο εν λόγω άνδρας συνελήφθη αργότερα στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο.

Αναφερόμενο στην εκτέλεση με βαριοπούλα ενός άλλου μισθοφόρου που αναρτήθηκε τον Νοέμβριο, το δίκτυο επισημαίνει ότι «έπειτα απ’ αυτό, όπως ο συνάδελφός του, ο Γιεβγκένι Νουτσίν, αρρώστησε από την ίδια ασθένεια που σε κάνει να λιποθυμάς σε ουκρανικές πόλεις… και μετά να ξυπνάς σε ένα υπόγειο στην τελευταία δίκη σου».

Στο οπτικό υλικό που έχει υπότιτλο: «Βίντεο από την δίκη για προδοσία», ο 44χρονος φαίνεται με το κεφάλι του κολλημένο σε έναν τοίχο από τούβλα, ενώ ένα άγνωστο πρόσωπο με στολή παραλλαγής στέκεται από πίσω του, κρατώντας μια βαριοπούλα.

Κοιτάζοντας προς την κάμερα, ο Γιακουσένκο βρίσκεται σε καθιστή θέση, λέει το όνομά του και το έτος γεννήσεώς του.

«Βρισκόμουν στους δρόμους της πόλης Ντνίπρο όπου δέχτηκα ένα χτύπημα στο κεφάλι και λιποθύμησα, ξύπνησα μέσα σε αυτό το δωμάτιο και μου είπαν ότι θα δικαστώ» τονίζει ο άνδρας.

Στη συνέχεια, διακρίνεται ο άνδρας που στέκεται από πίσω του να σηκώνει την βαριοπούλα και τον χτυπάει στο κεφάλι. Η εικόνα στο βίντεο θολώνει. Ακούγεται ένας δυνατός ήχος και ο Γιακουσένκο πέφτει στο πάτωμα. Ο άνδρας με τη στολή παραλλαγής σηκώνει και πάλι ψηλά τη βαριοπούλα και τον χτυπάει.

«Λύεται η συνεδρίαση» γράφει η λεζάντα στο βίντεο.

Σημειώνεται ότι δεν έχει πιστοποιηθεί η αυθεντικότητα του βίντεο. Προσοχή, οι εικόνες είναι σκληρές:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ