Βρυξέλλες: Νέα επεισόδια με τους αγρότες – Σχεδόν 1.000 τρακτέρ στο κέντρο της πόλης, κανόνια νερού χρησιμοποιήθηκαν από την αστυνομία

Σχεδόν 1.000 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στις Βρυξέλλες, ενώ οι ευρωπαίοι υπουργοί Γεωργίας ακούν τις προτάσεις της Επιτροπής για την απλούστευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Πριν από λίγο έγιναν νέα επεισόδια με τους αγρότες και την αστυνομία, κυρίως γύρω από την ευρωπαϊκή συνοικία και τη rue de la Loi.

Οι αγρότες έκαιγαν λάστιχα και έριξαν πυροτεχνήματα στον δρόμο.

Αγρότες από την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιταλία είχαν ενωθεί με τους Βέλγους συναδέλφους τους για την τελευταία επίδειξη δύναμης στη διαδήλωση.

Οι κυλιόμενες διαμαρτυρίες, που είδαν τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να απαντά οργισμένα το Σαββατοκύριακο, έχουν εκνευρίσει τους ηγέτες της ΕΕ που ανησυχούν ότι θα μπορούσαν να αποδειχθούν ευεργέτημα για την ακροδεξιά στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Αυγενάκης: Ερχόμαστε στις Βρυξέλλες μεταφέροντας την κραυγή αγωνίας των αγροτών μας – Είμαστε αισιόδοξοι

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την άφιξή του στο συμβούλιο υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η συζήτηση για αλλαγές στην ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική) 2327, αλλαγές τόσο τεχνικές όσο και δομικές, έχει ανοίξει κι έχει ανοίξει πολύ νωρίτερα από ότι κάποιοι περίμεναν. Αυτό είναι αποτέλεσμα μίας πραγματικής ανάγκης. Αυτές τις ανάγκες ενστερνίζεται η ελληνική κυβέρνηση, στηρίζουμε και αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο και σε κάθε επίπεδο στις συμμαχίες που έχουμε ή δημιουργούμε. Ερχόμαστε στις Βρυξέλλες σήμερα, μεταφέροντας την κραυγή αγωνίας των αγροτών μας, όχι μόνο των Ελλήνων αγροτών των Ευρωπαίων αγροτών. Δουλεύουμε συντονισμένα, καταθέτουμε ολοκληρωμένες τεχνικές προτάσεις βελτίωσης της ΚΑΠ αλλά δουλεύουμε μέσω των συμμαχιών που χτίζουμε και για δομικές αλλαγές. Είμαστε αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ