Βρέθηκαν συντρίμμια του Boeing 777 στις Μαλδίβες; – ΦΩΤΟ

Λίγες ημέρες αφότου οι μαλαισιανές αρχές επιβεβαίωσαν ότι το τμήμα του φτερού που βρέθηκε στη νήσο Ρεϊνιόν στον Ινδικό ωκεανό ανήκε στο Boeing 777 της μοιραίας πτήσης MH370, οι έρευνες για το χαμένο αεροσκάφος συνεχίζονται με τα ειδικά συνεργεία να αναζητούν νέα συντρίμμια στην περιοχή.

Ωστόσο, νέες πληροφορίες που είδαν το «φως» της δημοσιότητας αναφέρουν ότι συντρίμμια από την πτήση MH370 βρέθηκαν σε ένα μικρό νησάκι στις Μαλδίβες.

Ένας κάτοικος της περιοχής «ανέβασε» στο προφίλ του στο Facebook φωτογραφίες που φέρονται να απεικονίζουν κομμάτια από το χαμένο αεροσκάφος τα οποία ξεβράστηκαν στο νησάκι Noonu Atoll. Σε δηλώσεις του σε τοπική εφημερίδα είπε ότι τα συντρίμμια βρέθηκαν εκεί στις 31 Μαΐου.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδα Daily Mail, ένα μεταλλικό κομμάτι που βρέθηκε έχει εκπληκτική ομοιότητα με το κομμάτι που ξεβράστηκε στη νήσο Ρεϊνιόν τον Ιούλιο.

Κι ενώ τα δύο νησιά να χωρίζει απόσταση 2.000 μιλιών, ωστόσο, ειδικοί εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό τα συντρίμμια που βρέθηκαν στις Μαλδίβες να ανήκουν στο Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών.

Ενδεικτικές είναι και οι δηλώσεις που έκανε σε τοπική ιστοσελίδα ένας ειδικός και εργαζόμενος σε αεροπορική εταιρεία ο οποίος επιμένει ότι τα κομμάτια στις Μαλδίβες ενδέχεται να απολέσουν ακόμη πιο σημαντικό εύρημα από το πτερύγιο που βρέθηκε στη νήσο Ρεϊνιόν καθώς και ότι θα αλλάξουν τον προσανατολισμό των νέων ερευνών.

Investigation: Locals are claiming to have found more pieces of the MH370 flight in the Maldives (circled). The distance between Reunion and the Maldives is 2,000 miles. A two-metre-long section of wreckage was discovered on the island of La Reunion (left), east of Madagascar, more than 3,800 miles away from where the aircraft was last seen, north of Kuala Lumpur and some 3,000 miles from the search area west of Australia

Μάλιστα, είπε ότι η τοποθεσία στην οποία βρέθηκαν τα κομμάτια στις Μαλδίβες ταιριάζει με τους υπολογισμούς που τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι συνάδελφοι του είχαν κάνει όταν είχε πέσει το μοιραίο Boeing και σύμφωνα με τους οποίους αν το αεροπλάνο είχε πετάξει μέχρι να εξαντληθούν τα καύσιμά του, θα είχε πέσει στη συγκεκριμένη περιοχή.

Άλλωστε, υπάρχουν μαρτυρίες ντόπιων οι οποίες αναφέρουν ότι την ημέρα που εξαφανίστηκε η πτήση MH370 είχαν δει ένα αεροπλάνο να πετάει ανησυχητικά χαμηλά στην περιοχή.

Find that 'changes everything': Locals claim that debris from the missing MH370 jet washed up on three islands in the Maalhosmadulu Atoll and the Miladhunmadulu Atoll (pictured). The Maldives are located in the Indian Ocean, southwest of India

Ωστόσο, καταγγέλλουν ότι οι αναφορές τους δεν εξετάστηκαν ποτέ σοβαρά από τις αρχές οι οποίες είχαν αναλάβει τις έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing, καθώς υποστήριζαν ότι θα ήταν «αδύνατο» να είχε φτάσει το αεροπλάνο στην περιοχή αυτή.

Τώρα, η τοπική ιστοσελίδα «Haveeru» διερωτάται αν τελικά εκείνη η βεβαιότητα των αρχών και η άρνησή τους να εξετάσουν τις καταγγελίες των κατοίκων των Μαλδίβων συντέλεσαν σε ένα τραγικό λάθος, όσον αφορά στη λύση του μυστηρίου γύρω από την πτήση MH370.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί έχουν συλλέξει πλέον τα συντρίμμια που βρέθηκαν στο νησί στις Μαλδίβες για περαιτέρω ανάλυση, ενώ υπάρχουν αναφορές για εντοπισμό και άλλων κομματιών σε ένα άλλο κοντινό νησάκι.

Σημειώνεται ότι ένα από τα πρώτα σενάρια για την τύχη της πτήσης ΜΗ370 είναι πως υπήρξε μια ελεγχόμενου τύπου πρόσκρουση στο νερό.

Όπως εξηγούν ειδικοί ο τρόπος αποκοπής του πτερυγίου που βρέθηκε στη νήσο μπορεί να δώσει μια σαφή ένδειξη για τον τρόπο εισόδου του αεροπλάνου στο νερό.

Αυστραλός ειδικός σε θέματα αεροπλοΐας μίλησε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων και αποκάλυψε πως αυτό που, μέχρι στιγμής, φαίνεται είναι ότι  το αεροσκάφος μπήκε στο νερό σε μια ελεγχόμενου τύπου πρόσκρουση και έτσι όταν οι μηχανές ήρθαν σε επαφή με το νερό, ξεκόλλησαν από την άτρακτο και αυτό το κομμάτι βρίσκεται ακριβώς πίσω από μια από τις μηχανές.

Πηγή: Daily Mail

 

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζεται το “θρίλερ”: Νέα συντρίμμια αεροσκάφους εντοπίσθηκαν στο νησί Ρεϊνιόν

Φως στην τραγωδία των Μαλαισιανών Αερογραμμών 18 μήνες μετά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ