Βρετανία:Απομονώστε τον Άσαντ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να καταβάλει περισσότερες προσπάθειες για να απομονωθεί το καθεστώς της Συρίας, μετά τη νέα αιματηρή σφαγή στη χώρα αυτή, σε μία έμμεση παρότρυνσή του προς τη Ρωσία και την Κίνα να σταματήσουν να αγνοούν τα γεγονότα.

“Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να απομονωθεί η Συρία, για να απομονωθεί το καθεστώς, για να ασκηθεί πίεση και για να δείξουμε ότι όλος ο κόσμος θέλει να δει μια πολιτική μετάβαση από αυτό το παράνομο καθεστώς σε ένα καθεστώς που θα φροντίζει για τον πληθυσμό της χώρας”, δήλωσε ο Κάμερον σε σύντομη επίσκεψή του στο Όσλο.

Σύμφωνα με το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (CNS), κύριο συνασπισμό της συριακής αντιπολίτευσης, οι δυνάμεις του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ σκότωσαν χθες πολλές δεκάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, στην περιοχή της Χάμα, στην κεντρική Συρία.

Ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, δήλωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 55 είναι οι νεκροί της νέας σφαγής στην επαρχία της Χάμα. “Σαράντα εννέα θύματα αναγνωρίστηκαν στο Αλ Κουμπέιρ (τοποθεσία στην περιοχή της Χάμα), στην πλειοψηφία τους μέλη της οικογένειας αλ Γιάτιμ”, διευκρίνισε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι μεταξύ αυτών βρίσκονται 18 γυναίκες και παιδιά.               

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ