Βρετανία: Βιβλιοθήκες σε… απόγνωση – Λείπουν χιλιάδες βιβλία και δίνουν κίνητρα για να τα επιστρέψουν

Χιλιάδες βιβλία λείπουν από τις βιβλιοθήκες του Πίτερμπορο (Peterborough) στη Βρετανία, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να αποφασίσουν να δώσουν κίνητρα στους αναγνώστες προκειμένου να τα επιστρέψουν.

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να μην επιβάλουν πρόστιμα σε όλους εκείνους που έχουν δανειστεί βιβλία και δεν τα έχουν επιστρέψει. Με αυτόν τον τρόπο θα προσπαθήσουν να ανακτήσουν 22.000 βιβλία που λείπουν από τα ράφια. 

Η υπηρεσία, η οποία διαχειρίζεται 10 βιβλιοθήκες σε όλη την περιοχή, αποφάσισε να δοθεί μια περίοδος χάριτος και συγκεκριμένα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου ενθαρρύνοντας παράλληλα τους αναγνώστες να επιστρέψουν στις βιβλιοθήκες. Το Πίτερμπορο είναι πόλη της Αγγλίας με τον πληθυσμό της να ανέρχεται σε 202.110 κατοίκους.

«Μετά την πανδημία, ο αριθμός των χρηστών στις βιβλιοθήκες έχει μειωθεί σημαντικά», ανέφερε η υπεύθυνη υπηρεσιών βιβλιοθηκών Firzana Shaheen. «Δεν θέλουμε τα πρόστιμα να στέκονται εμπόδιο στην πρόσβαση των χρηστών στις βιβλιοθήκες».

Επίσης οι αναγνώστες που έχουν χάσει τα βιβλία θα απαλλάσσονται από τα πρόστιμα. Σύμφωνα με τον Guardian οι μισές βιβλιοθήκες στην Αγγλία και την Ουαλία δεν χρεώνουν ημερήσια πρόστιμα για τα καθυστερημένα βιβλία θέλοντας να επαναφέρουν τους αναγνώστες στις πόρτες τους.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ