Προσγείωση αεροπλάνου που κόβει την ανάσα στην Πορτογαλία

Μία προσγείωση για γερά νεύρα καταγράφηκε στην πόλη Μαδέιρα στην Πορτογαλία. Το συγκεκριμένο αεροδρόμιο που φέρει το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο, είναι ένα από τα πιο δύσκολα για να προσγειωθούν αεροπλάνα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που επικρατούν τις περισσότερες ημέρες.

Στο βίντεο που ακολουθεί ο πιλότος χρειάστηκε να κάνει ιδιαίτερα αριστοτεχνικές μανούβρες προκειμένου να καταφέρει να προσγειώσει το αεροσκάφος με ασφάλεια.

 

Το αεροδρόμιο της Μαδέιρα είναι το τέταρτο πιο πολυσύχναστο στην Πορτογαλία και από τα πιο διάσημα στον κόσμο τόσο για τις προκλητικές συνθήκες για τους πιλότους. Με «θέα» στον Ατλαντικό, είναι ευάλωτο στους ισχυρούς ανέμους και μάλιστα στη σειρά Most Extreme Airports του History Channel έχει χαρακτηριστεί το ένατο πιο επικίνδυνο αεροδρόμιο στον κόσμο και το τρίτο πιο επικίνδυνο στην Ευρώπη.

Εξειδικευμένες ιστοσελίδες για αεροπορικά θέματα αναφέρουν πως οι πιλότοι που θα πετάξουν προς και από το αεροδρόμιο «Κριστιάνο Ρονάλντο» καλούνται να περάσουν από ειδική εκπαίδευση σε προσομοιωτές.

Δείτε παρακάτω μερικές ακόμη προσγειώσεις για γερά νεύρα στο αεροδρόμιο της Μαδέιρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ