Βρετανία: Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε η εφημερίδα Guardian

Η βρετανική εφημερίδα The Guardian επιβεβαίωσε ότι τα συστήματά της έχουν πληγεί από ένα σοβαρό περιστατικό κυβερνοεπίθεσης. «Πιστεύουμε ότι είναι μια επίθεση ransomware, αλλά συνεχίζουμε να εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες», ανέφεραν η διευθύνουσα σύμβουλος της «Guardian Media Group» Anna Bateson και η αρχισυντάκτρια Katharine Viner σε ένα σημείωμα προς τους υπαλλήλους.

Γεραπετρίτης στον Guardian: Υπάρχει διάλογος με το Βρετανικό Μουσείο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση παραμένουν ασαφείς. Δεν είναι σαφές πώς παραβιάστηκαν τα συστήματα της «The Guardian», εάν κλάπηκαν δεδομένα ή εάν έλαβε αίτημα για λύτρα. Οι φορείς ransomware συνήθως διεισδύουν και στη συνέχεια απειλούν να δημοσιεύσουν τα προσωπικά δεδομένα ενός θύματος, εκτός εάν δοθούν τα λύτρα που έχουν ζητηθεί.

Επίσης, δεν είναι γνωστό ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση και καμία μεγάλη ομάδα ransomware δεν έχει ανακοινώσει ότι είναι υπεύθυνη για το περιστατικό. Οι ειδησεογραφικοί οργανισμοί έχουν γίνει τακτικοί στόχοι κυβερνοεπιθέσεων. Τον Σεπτέμβριο, χάκερ παραβίασαν τα εσωτερικά συστήματα των αμερικανικών επιχειρηματικών εκδόσεων «Fast Company» και έστειλαν προσβλητικά push notifications στους χρήστες του Apple News.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ