Βρετανία: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες μετά την ακύρωση δρομολογίων από την Eurostar

Καταδικασμένοι να μην απολαύσουν τις διακοπές τους είναι χιλιάδες άνθρωποι στην Βρετανία, αφού μετά την κακοκαιρία των Χριστουγέννων που «χάλασε» τις διακοπές τους, τώρα πλημμύρισαν από τις έντονες βροχοπτώσεις οι γραμμές του Eurostar και άλλων εταιρειών, με αποτέλεσμα όλα τα δρομολόγια να ματαιωθούν.

Η ματαίωση αφορά όλα τα σημερινά δρομολόγια των αμαξοστοιχιών Eurostar από και προς το Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε η σιδηροδρομική εταιρεία, μέσω του ιστοτόπου της εξαιτίας πλημμύρας στις σιδηροδρομικές γραμμές στην νότια Αγγλία. Η πλημμύρα προκάλεσε ταλαιπωρία για 30.000 ταξιδιώτες μία ημέρα πριν από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. «Εξαιτίας της πλημμύρας σε σήραγγα στη γραμμή υψηλής ταχύτητας κοντά στο Λονδίνο, πρέπει να ματαιώσουμε όλες τις αμαξοστοιχίες μας στη γραμμή μας από και προς το Λονδίνο το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας Eurostar.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ματαιώθηκαν συνολικά 41 δρομολόγια. Αυτό σημαίνει ότι περί τους 30.000 επιβάτες βρέθηκαν αποκλεισμένοι στο Λονδίνο, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και το Άμστερνταμ. Η ματαίωση των δρομολογίων γίνεται κατά την διάρκεια ενός από τα σαββατοκύριακα του χρόνου με την μεγαλύτερη κίνηση.


Οι γραμμές που έχουν πλημμυρίσει βρίσκονται στα τούνελ κοντά στον σταθμό του Έμπσφλιτ στην νοτιοανατολική Αγγλία. Στην αρχή ανακοινώθηκε ότι θα ακυρώνονταν τουλάχιστον 14 σιδηροδρομικά δρομολόγια της Eurostar, αλλά το «κακό» επεκτάθηκε σε όλα τα δρομολόγια, με αποτέλεσμα να αποκλεισθούν χιλιάδες επιβάτες στη διάρκεια ενός από τα σαββατοκύριακα με τη μεγαλύτερη κίνηση της χρονιάς.


«Εξαιτίας προβλήματος στη γραμμή υψηλής ταχύτητας κοντά στο Λονδίνο, είμαστε υποχρεωμένοι να ματαιώσουμε ορισμένους συρμούς που αναχωρούν ή έχουν προορισμό το Λονδίνο», έγραψε αρχικά η εταιρεία στις πρώτες της ανακοινώσεις, αλλά αργότερα το σκηνικό άλλαξε.

Σύμφωνα με τη βρετανική σιδηροδρομική εταιρεία South Eastern Railway, τα προβλήματα μπορεί να διαρκέσουν «μέχρι το τέλος της ημέρας». «Πλημμύρες σημειώθηκαν στις δύο σιδηροδρομικές σήραγγες κοντά στο Έμπσφλιτ Ιντερνάσιοναλ, πράγμα που σημαίνει ότι οι δύο σήραγγες έκλεισαν», έγραψε αυτή η σιδηροδρομική εταιρεία.
«Καμιά αμαξοστοιχία δεν μπορεί να κυκλοφορήσει» ανάμεσα στο Saint Pancras International, το σταθμό αναχώρησης και άφιξης των Eurostar στο Λονδίνο, και το Ebbsfleet International, πρόσθεσε.

«Καταβάλλουμε προσπάθειες για να επιλύσουμε το πρόβλημα με τις πλημμύρες» μέσα στις σήραγγες, έγραψε στη X η South Eastern Railway.  «Τα προβλήματα αναμένεται να συνεχισθούν ολόκληρη την ημέρα», πρόσθεσε η South Eastern Railway. Αυτές οι πλημμύρες στις σιδηρογραμμές επηρεάζουν, εκτός από την κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών Eurostar, και την κυκλοφορία των τρένων που συνδέουν το Λονδίνο με τη νοτιοανατολική Αγγλία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ