Βρετανία: Ουρές από τις 6 το πρωί έξω από τις παμπ – Πίνετε με υπευθυνότητα, καλεί ο Τζόνσον – ΒΙΝΤΕΟ

Στις 6 το ξημέρωμα άνοιξαν οι παμπ στη Βρετανία, καταστρέφοντας το όνειρο πολλών Βρετανών να πιουν το πρώτο ποτηράκι τους στις 12 τα μεσάνυχτα. Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ότι οι παμπ θα ανοίξουν την αυγή. Φυσικά αυτό δεν πτόησε τα “γερά ποτήρια” που σχημάτισαν ουρές έξω από τις αγαπημένες τους παμπ περιμένοντας το πολυπόθητο άνοιγμα. Κάποιοι μαζί με την πρωινή εφημερίδα ήπιαν και την πρώτη μπιρίτσα ενώ παρέες αντί για χυμό πορτοκαλιού στο πρωινό ήπιαν την μπίρα τους. Μάλιστα, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, οι πελάτες θα καταναλώσουν 15 εκατ. κανάτες μπίρας σε 23.000 μαγαζιά σε ολόκληρη τη χώρα. Ωστόσο, οι τιμές στην μπίρα, το κρασί και άλλα αλκοολούχα θα είναι λίγο τσιμπημένες καθώς οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να βγάλουν τα σπασμένα από το “λουκέτο” των προηγούμενων μηνών. Σε αλυσίδα καταστημάτων η αύξηση θα είναι έως και μία ολόκληρη λίρα αλλά σημειώνεται ότι οι περισσότεροι θα έχουν ξεχάσει τις τιμές από τον Μάρτιο και δεν θα καταλάβουν την αύξηση της τιμής.

Κάποιοι λάτρεις των παμπ περίμεναν το αγαπημένο τους μαγαζί στην καρδιά του Μπίρμιγχαμ να ανοίξει στις 7 το πρωί. Παρέα οικοδόμων δούλευε όλο το βράδυ και παρακολουθούσε τις παμπ από τις 4 το πρωί περιμένοντας το άνοιγμα ανυπομονώντας να πάρουν στα χέρια τους την πρώτη κανάτα μετά το άνοιγμα. Έτσι, μαζί με το πρωινό τους ήπιαν και την μπίρα τους. “Την περίμενα αυτήν τη στιγμή από την πρώτη ημέρα της καραντίνας” είπε άλλος πελάτης.

“Από το βράδυ ανυπομονούσα. Έβαλα το ξυπνητήρι στις 6 το πρωί, αλλά σηκώθηκα στις 5.15. Δεν κοιμήθηκα σχεδόν καθόλου από τη στιγμή που άκουσα την ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι οι παμπ ανοίγουν. Αστειευόμουν ότι θα κατασκήνωνα απέξω αν δεν έβρεχε”.

Κάποιες παμπ ανακοίνωσαν ότι δεν θα ανοίξουν καθόλου από τον φόβο ότι δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με ασφάλεια ενώ άλλες ανακοίνωσαν ότι θα ανοίξουν τη Δευτέρα.Κάποιες αστυνομικές Αρχές σε Κορνουάλη και Ντέβον είπαν πως οι πελάτες θα έχουν δίωρη προθεσμία παραμονής στο μαγαζί. Η αστυνομία του Σάρεϊ σημείωσε πως αν οι παμπ είναι γεμάτες από κόσμο τότε επαφίεται στις τοπικές Αρχές να το διαχειριστούν. Οι παμπ σε Ουαλία και Σκωτία θα παραμείνουν κλειστές έως αργότερα μέσα στον μήνα. Όμως ξενοδοχεία, μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες στη Βόρεια Ιρλανδία ανοίγουν την Παρασκευή.

Οι αρμόδιοι καλούν τους Βρετανούς να πίνουν με μέτρο, ενώ και ο Μπόρις Τζόνσον στο μήνυμά του το βράδυ της Παρασκευής ζήτησε ατομική ευθύνη ώστε να απολαύσουν το καλοκαίρι με ασφάλεια. “Δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο. Καθώς κάνουμε το επόμενο βήμα, το μεγαλύτερό μας μέχρι σήμερα στον δρόμο προς την ανάρρωση, καλώ τους Βρετανούς να το κάνουν με ασφάλεια. Όλες αυτές οι επιχειρήσεις και οι υπάλληλοι καταβάλλουν ηρωικές προσπάθειες να προετοιμάσουν τους χώρους για το άνοιγμα, να βρουν τρόπους ώστε οι πελάτες τους να είναι ασφαλείς. Αλλά η επιτυχία αυτών των επιχειρήσεων, η βιωσιμότητα αυτών που εξαρτώνται από αυτά, και τελικά η οικονομική υγεία ολόκληρης της χώρας εξαρτάται από το πόσο υπεύθυνα συμπεριφέρεται ο καθένας από εμάς. Δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ