Βρετανία: Ο «εκτός τόπου» Ρίσι Σούνακ ρώτησε άστεγο αν είναι επιχειρηματίας – Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ επικρίθηκε δριμύτατα σήμερα επειδή φάνηκε να μην έχει καμία επαφή με τον απλό κόσμο, καθώς ρώτησε έναν άστεγο, σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση, αν είναι επιχειρηματίας και θέλει να ασχοληθεί με τον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Ο Σούνακ, πρώην στέλεχος της τράπεζας Goldman Sachs και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Βρετανία, σερβίριζε πρωινό σε ένα καταφύγιο αστέγων στο Λονδίνο, την Παρασκευή, όταν έπιασε κουβέντα με έναν άνδρα που είπε ότι ονομάζεται Ντιν.

«Εργάζεστε σε επιχειρήσεις;» ακούστηκε να ρωτά ο πρωθυπουργός, δίνοντάς του ένα πιάτο με λουκάνικα, τοστ και αυγά.

«Όχι, είμαι άστεγος. Στην πραγματικότητα, είμαι άστεγος», απάντησε ο συνομιλητής του.

Η Άντζελα Ρέινερ, η αντιπρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, ανάρτησε στο Twitter ένα στιγμιότυπο της συνομιλίας, χαρακτηρίζοντας την «θλιβερή». Ένας άλλος βουλευτής των Εργατικών, ο Μπιλ Έστερσον, είπε ότι ο Σούνακ ήταν «εκτός τόπου».


Ο αμήχανος διάλογος με τον άστεγο ξεκίνησε όταν εκείνος ρώτησε τον πρωθυπουργό αν «τακτοποίησε την οικονομία». Ο άστεγος κατόπιν του είπε ότι ενδιαφέρεται για τις επιχειρήσεις και τα οικονομικά και ο Σούνακ απάντησε ότι και εκείνος εργαζόταν παλαιότερα στον χρηματοοικονομικό τομέα.

«Είναι κάτι με το οποίο θα θέλατε να ασχοληθείτε;» ρώτησε ο Σούνακ τον άνδρα.

«Ναι, δεν θα με πείραζε. Αλλά, δεν ξέρω, θα ήθελα πρώτα να τα βγάλω πέρα τα Χριστούγεννα», είπε ο Ντιν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ