Βρετανία: Νέος πρωθυπουργός ο Ρίσι Σούνακ

Η φανερή αδυναμία του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος στη Βρετανία να αναδείξει υποψήφιους πρωθυπουργούς κατέληξε σήμερα με την ουσιαστικά ντε φάντο αναγνώριση του Ρίσι Σούνακ ως νέου πρωθυπουργού της χώρας, και μάλιστα χωρίς εκλογές.

Λίγα λεπτά πριν να λήξει η προθεσμία για τη υποβολή υποψηφιοτήτων κι ενώ είχαν ανακοινωθεί μόνο δύο υποψηφιότητες, του Σούνακ και της Πένη Μόρντοντ, η δεύτερη αποσύρθηκε από την κούρσα διαδοχής της Λιζ Τρας. Έτσι ο Σούνακ έμεινε μοναδικός υποψήφιο, χωρίς να χρειάζεται πλέον να γίνει ψηφοφορία.
Το επόμενο βήμα πλέον, αυτό που αναμένεται, είναι να ανακοινώσει τις προγραμματικές ιδέες και βασικά πώς θα εξισορροπήσει την οικονομική κατάσταση στη Βρετανία. Ο Σούνακ θα πρέπει επίσης να απαντήσει και στις φωνές που ακούγονται ουσιαστικά πανταχόθεν, ακόμα και από το κόμμα του για προκήρυξη εκλογών.

Ο Ρίσι Σούνακ είναι πολύ γνωστός στη Βρετανία, και είναι ο πλουσιότερος πολιτικός της χώρας. Για τον λόγο αυτό δεν θεωρείται πολύ δημοφιλής στο ευρύ κοινό της χώρας και πολλοί αμφιβάλλουν αν θα μπορέσει να μειώσει το δυσθεώρητο χάσμα που χωρίζει τους Συντηρητικούς από τους Εργατικούς.  Ο 42χρονος Ρίσι Σούνακ, πρώην υπουργός Οικονομικών, είναι ο πρώτος ινδικής καταγωγής πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι ο τρίτος πρωθυπουργός σε διάστημα 7 εβδομάδων.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ