Βρετανία: Μυστήριο με την εξαφανισμένη μητέρα 3 παιδιών – Η σορός της βρέθηκε σε ποτάμι;

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί στην Βρετανία η εξαφάνιση μίας μητέρας τριών παιδιών, Γκέινορ Λορντ υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Οι αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν την σορό που βρέθηκε σε ποτάμι με την 55χρονη, Λορντ.

Η γυναίκα εξαφανίστηκε στις 8 Δεκεμβρίου όταν έφυγε στην μέση της βάρδιας της από πολυκατάστημα. Άρχισε να περιφέρεται στο κέντρο της πόλης Νόργουιτς. Όταν δεν επέστρεψε στο σπίτι της ο σύζυγος της δήλωσε την εξαφάνιση της και επί μία εβδομάδα οι αρχές ήταν επί ποδός για να την εντοπίσουν.

Σήμερα εντοπίστηκε μία σορός σε κοντινό ποτάμι. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η σορός ανήκει σε γυναίκα και ειδοποίησε την οικογένεια της Γκέινορ Λορντ. Ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμη η επίσημη αναγνώριση και ταυτοποίηση.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής, Ντέιβιντ Μπάκλεϊ ανέφερε ότι η υπόθεση της Γκέινορ Λορντ παραμένει μία έρευνα για εξαφάνιση ατόμου και οι αρχές δεν πιστεύουν ότι συνάντησε κάποιον στον δρόμο προς το πάρκο.

«Είμαι επίσης ικανοποιημένος αυτή τη στιγμή, με βάση τα στοιχεία που έχουμε, ότι η Γκέινορ δεν συνάντησε κανέναν στο δρόμο για το πάρκο, και τώρα κατανοούμε καλύτερα τις μετακινήσεις της στο κέντρο της πόλης», είπε ο αξιωματικός της αστυνομίας. Και πρόσθεσε: «Θα επαναλάβω σε αυτό το στάδιο ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για ανάμειξη τρίτων. Τίποτα στις έρευνές μας δεν άλλαξε αυτή τη θέση».

Γιατί έφυγε νωρίτερα από την εργασία της;

Η αστυνομία ανέφερε χθες ότι έχει κάποιες ενδείξεις για τον λόγο που η 55χρονη έφυγε νωρίτερα από την δουλειά της την ημέρα της εξαφάνισης της. Ωστόσο οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει να καταλήξουν σε συμπέρασμα για την ψυχική και πνευματική κατάσταση της γυναίκας εκείνη την ημέρα.

Τα προσωπικά της αντικείμενα, όπως τα δαχτυλίδια, το κινητό τηλέφωνο και τα ρούχα της βρέθηκαν στο πάρκο λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση της. Σήμερα το πρωί ομάδα δυτών έκανε έρευνα σε συγκεκριμένα τμήμα του ποταμού. Τελικά εντόπισε την σορό μίας γυναίκας μέσα στο νερό κοντά στο σημείο που αυτόπτες μάρτυρες είδαν για τελευταία φορά την Γκέινορ Λορντ.

Γκέινορ Λορντ
H Γκέινορ Λορντ την ώρα που περπατάει στην πόλη. Καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας. Πηγή: Norfolk Police

Ο τελευταίος άνθρωπος που της μίλησε

Ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο επικοινώνησε η 55χρονη μόλις μισή ώρα πριν φύγει από την δουλειά της ήταν η φίλη της Τζούλι Μπουτσερ. Ωστόσο η κλήση κράτησε λίγα δευτερόλεπτα γιατί η Μπούτσερ έπρεπε να απαντήσει σε άλλη κλήση.

«Μακάρι να μην είχα απαντήσει σε αυτή την κλήση. [Εγώ] Μακάρι να μην είχα απαντήσει σε αυτήν την κλήση. Και μετά μπορεί να μου μιλούσε λίγο περισσότερο ή να είχα ανακαλύψει τον λόγο για τον οποίο με καλούσε», είπε η Τζούλι Μπούτσερ.

Οι δύο γυναίκες είχαν συναντηθεί μερικές ημέρες πριν από την εξαφάνιση για ποτό και όπως ανέφερε η Μπούτσερ δεν φαινόταν κάτι να απασχολεί την φίλη της. Μάλιστα οι δυο τους συμφώνησαν να παίξουν έναν αγώνα τένις μετά τις γιορτές.

Το μυστήριο που προσπαθούν να λύσουν οι ερευνητές

Οι μαρτυρίες από το περιβάλλον της Γκέινορ Λορντ δεν δίνουν στοιχεία για την ψυχική κατάσταση της. Οι περισσότεροι αναφέρουν ότι δεν έδειχνε να έχει αλλάξει κάτι στην συμπεριφορά της ούτε φαινόταν να ανησυχεί για κάτι.

Μέχρι στιγμής όσα στοιχεία έχουν γίνει γνωστά δείχνουν ότι η 55χρονη μέχρι την μέρα της εξαφάνισης της ζούσε κανονικά την ζωή της. Έτσι οι αστυνομικοί δεν είναι εύκολο να καθορίσουν πώς και γιατί η Γκέινορ Λορντ εξαφανίστηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ