Βρετανία: Φονική επίθεση από σκύλο – Νεκρή 70χρονη που έκανε ηλιοθεραπεία στον κήπο

Μια 70χρονη Βρετανίδα πέθανε έπειτα από επίθεση που της έκανε το σκυλί της οικογένειας, ενώ έκανε ηλιοθεραπεία στην αυλή του σπιτιού.

Η γυναίκα, η οποία δεν έχει ταυτοποιηθεί, πέθανε αφού ο σκύλος έπεσε πάνω της έξω από το σπίτι της στο Bedworth, στο Warwickshire.

Η 49χρονη κόρη της προσπάθησε απεγνωσμένα να σταματήσει το σκυλί καθώς επιτέθηκε στη μητέρα της, αλλά επίσης δέχθηκε δαγκώματα και δεν μπόρεσε να  βοηθήσει την μητέρα της.

Η κόρη νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για τραύματα που δεν ήταν απειλητικά για τη ζωή της και τόσο αυτή όσο και ο σύζυγός της, 52 ετών, συνελήφθησαν για την κατοχή μιας απαγορευμένης ράτσας σκύλου.

Δεν είναι σαφές ποια ράτσα σκύλου επιτέθηκε στη γυναίκα, αλλά η νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου έχει απαγορεύσει τις ράτσες αμερικανικών πίτμπουλ τεριέ, ιαπωνικών Tosas, Dogo Argentinos και Fila Brasileiro. Η βρετανική νομοθεσία απαγορεύει επίσης κάθε σκύλο που δυνητικά μπορεί να γίνει επικίνδυνος όταν είναι εκτός ελέγχου και ένας γείτονας είπε στη Daily Mail ότι το κατοικίδιο έμοιαζε με Mastiff.

“Η αστυνομία λέει ότι ήταν μια απαγορευμένη ράτσα, αλλά δεν είμαι σίγουρος”, είπε ο γείτονας. «Όταν [ο ιδιοκτήτης του σκύλου] το πήρε, είπε ότι ήταν μια σπάνια ράτσα και υπήρχαν μόνο έξι στη χώρα», πρόσθεσε ο γείτονας, ο οποίος δεν ήθελε να κατονομαστεί.

Ο άνδρας, που ζει απέναντι από το σημείο όπου σκοτώθηκε η 70χρονη, τόνισε ότι η οικογένεια κρατούσε το σκυλί στον πίσω κήπο και δεν το είδε ποτέ να δείχνει σημάδια επιθετικότητας.

«Κανείς δεν ξέρει γιατί επιτέθηκε και σκότωσε τη φτωχή γυναίκα, θα μπορούσε να είχε τρελαθεί μετά το τσίμπημα μιας μέλισσας ή κάτι άλλο» σημείωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ