Bryan Johnson: Η μάχη του μεγιστάνα… για την αιώνια νεότητα – Τα 80 χάπια την ημέρα και η δίαιτα με πολτοποιημένα λαχανικά

Υπάρχει κάτι το αλλόκοτο στον Bryan Johnson. Το δέρμα του είναι λαμπερό και χωρίς ρυτίδες, ενώ υποστηρίζει πως αυτή η απόκοσμη τελειότητα δεν οφείλεται στο μπότοξστα fillers ή σε κάποιον ικανό πλαστικό χειρουργό.

Στα 45 του, ο Bryan, ένας μεγιστάνας της τεχνολογίας που πούλησε την επιχείρησή του Braintree Venmo στην PayPal για 800 εκατομμύρια δολάρια σχεδόν πριν από δέκα χρόνια, ξοδεύει 2 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο στην αναζήτησή του για αιώνια νεότητα, κάτι που ονομάστηκε «Project Blueprint».

Έχει μια ομάδα περισσότερων από 30 γιατρών που μετρούν τακτικά το αίμα, την καρδιά, το συκώτι, τα νεφρά, τον εγκέφαλο, τα αιμοφόρα αγγεία και τη σεξουαλική του υγεία.

Καταναλώνει 80 βιταμίνες και μέταλλα την ημέρα, τρώει 70 λίβρες πολτοποιημένα λαχανικά το μήνα και πηγαίνει για ύπνο ακριβώς στις 20:30 κάθε βράδυ. Έχει τραβήξει περισσότερες από 33.000 εικόνες από το εσωτερικό των εντέρων του.

Στόχος του μεγιστάνα είναι να γίνει βιολογικά ξανά 18. Τρώει αυστηρά 1.977 θερμίδες – συμπεριλαμβανομένου γάλακτος αμυγδάλου, καρυδιών, λιναρόσπορου και μούρων – ασκείται τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα και, δύο χρόνια μετά το πείραμά του κατά της γήρανσης, ισχυρίζεται ότι έχει τώρα την καρδιά ενός 37χρονου, δέρμα ενός 28χρονου και τη φυσική κατάσταση ενός 18χρονου. 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bryan Johnson (@bryanjohnson_)

Πιστεύει ότι θα ζήσει για πάντα;

«Αυτή τη στιγμή δεν έχω σχέδια να πεθάνω», δηλώνει.

Ενώ μερικοί λένε ότι φαίνεται ανατριχιαστικός… Κάποιοι τον συνέκριναν με τον Πάτρικ Μπέιτμαν, τον μανιακό κατά συρροή δολοφόνο στο μυθιστόρημα του Μπρετ Ίστον Έλις «American Psycho», έναν βρικόλακα και ακόμη με ένα ξωτικό.

Ο Bryan, που αυτοαποκαλείται «επαγγελματίας αθλητής αναζωογόνησης», γελάει όταν τον ρωτάνε αν εκνευρίζεται όταν οι άνθρωποι τον χαρακτηρίζουν «ναρκισσιστή».

«Ειλικρινά δεν ένιωσα ποτέ πιο ευτυχισμένος ή πιο σταθερός», λέει, καθισμένος στον καναπέ στην έπαυλή του, που αξίζει 9 εκατομμύρια λίρες και βρίσκεται στην Venice Beach της Καλιφόρνια.

«Οι haters θα μισούν πάντα, αλλά για μένα το σημάδι της ιδιοφυΐας είναι να χτυπάς έναν στόχο που κανείς άλλος δεν μπορεί να δει» σχολιάζει.

Ο Bryan έγινε παγκόσμιο πρωτοσέλιδο τον περασμένο μήνα στην πρώτη στον κόσμο «ανταλλαγή πλάσματος αίματος πολλών γενεών», όταν ο 17χρονος γιος του Talmage δώρισε το νεανικό του αίμα στον Bryan, ο οποίος με τη σειρά του δώρισε πλάσμα στον 70χρονο πατέρα του Richard.

Η ιδέα του προκλήθηκε από δοκιμές σε τρωκτικά που έδειξαν ότι οι μεγαλύτεροι αρουραίοι αναζωογονήθηκαν όταν εγχύθηκαν με αίμα από νεότερους αρουραίους. Ποτέ όμως δεν έχει δοκιμαστεί επιστημονικά σε ανθρώπους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bryan Johnson (@bryanjohnson_)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bryan Johnson (@bryanjohnson_)

H επιθυμία των πλουσίων να αναζητήσουν την αθανασία δεν είναι κάτι καινούργιο.

Στις μέρες της βιομηχανικής επανάστασης, άνδρες όπως ο Andrew Carnegie, ο Cornelius Vanderbilt και ο JP Morgan ξόδεψαν εκατομμύρια για να χτίσουν βιβλιοθήκες και πανεπιστήμια για να εξασφαλίσουν ότι τα ονόματά τους θα διαρκέσουν στους αιώνες.

Σήμερα, ο ιδρυτής του Twitter Jack Dorsey, ο Larry Ellison της Oracle, ο Larry Page της Google, ο Peter Thiel του PayPal και ο Mark Zuckerberg του Facebook επενδύουν όλοι στη βιοϊατρική έρευνα και στις νέες τεχνολογίες που ελπίζουν ότι θα τους βοηθήσουν να ζήσουν για πάντα.

Ο Bryan ξεκίνησε την έρευνά του κατά της γήρανσης όταν, αφού πούλησε την εταιρεία του και πέρασε ένα δύσκολο διαζύγιο με τη μητέρα των τριών παιδιών του, βρέθηκε 27 κιλά υπέρβαρος, σε κατάθλιψη σε σημείο να κάνει αυτοκτονικές σκέψεις και να υποφέρει από βίαιες εναλλαγές της διάθεσης.

«Είχα κάνει μια άθλια δουλειά να φροντίζω τον εαυτό μου, οπότε σκέφτηκα, τι θα γινόταν αν άφηνα το σώμα μου να αποφασίσει πώς θέλει να ζήσει; Τι θα γινόταν αν τα δεδομένα και όχι τα συναισθήματα κατάφερναν να τρώω και να κοιμάμαι;». Άρχισε να διαβάζει με εμμονή επιστημονική βιβλιογραφία για τη γήρανση και τη μακροζωία και προσφέρθηκε ως ανθρώπινο… ινδικό χοιρίδιο ενώ συγκέντρωσε μια ομάδα γιατρών με επικεφαλής τον ειδικό κατά της γήρανσης από το Κέιμπριτζ, Δρ Oliver Zolman.

Το καθημερινό πρόγραμμα βέλτιστης υγείας – 50 χάπια στο πρωινό και 30 πριν κοιμηθεί

Ο ανορθόδοξος τρόπος ζωής του Bryan περιλαμβάνει τη χρήση γυαλιών για να μπλοκάρει το μπλε φως, τη χρήση λέιζερ για να απαλλαγεί από τη ζημιά από τον ήλιο στο πρόσωπο και το σώμα του, φορώντας μια συσκευή που καρφώνει στο αριστερό του αυτί για τον έλεγχο του στρες και τη χρήση ηλεκτρομαγνητικού μηχανήματος που χτυπά τους μύες στην πύελο. Το τελευταίο, παρήγαγε το «απροσδόκητο πλεονέκτημα» της επιστροφής στη λίμπιντο ενός 18χρονου (φοράει μια άλλη συσκευή που παρακολουθεί τις νυχτερινές στύσεις).

Ο Bryan παίρνει μικρές δόσεις της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης, επειδή η περιοριστική του δίαιτα μείωσε το φυσικό του επίπεδο, τις ανθρώπινες αυξητικές ορμόνες («αναζωογονούν τον θύμο αδένα, που είναι ο αδένας που είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση της υγείας του ανοσοποιητικού σου συστήματος») και μια ημερήσια δόση λιθίου για να βελτιώνει τη διάθεσή του.

Κάθε πρωί στις 5 π.μ. πηδά σε μια ζυγαριά που μετρά το βάρος του (σπάνια κυμαίνεται πάνω από 74 κιλά), δείκτη μάζας σώματος και σωματικό λίπος και στη συνέχεια παρακολουθεί τη θερμοκρασία, το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα και το επίπεδο οξυγόνου.

Τα αποτελέσματά του τροφοδοτούνται σε έναν υπολογιστή με δεδομένα από μαγνητικές τομογραφίες όλου του σώματος και εξετάσεις υπερήχων, αίματος, ούρων και κοπράνων. Στη συνέχεια, ο υπολογιστής παράγει ένα καθημερινό «σχεδιασμό» για να εξασφαλίσει τη βέλτιστη υγεία.

Στο πρωινό παίρνει περισσότερα από 50 χάπια βιταμινών και συμπληρωμάτων, με ένα «Green Giant», ένα παρασκεύασμα που περιλαμβάνει χυμό λαχανικών, κολλαγόνο και πεπτίδια, πριν καθαρίσει τα δόντια του και ξεπλύνει με αντιφλεγμονώδες έλαιο τεϊόδεντρου.

Το δείπνο είναι ένας χυλός από πολτοποιημένα λαχανικά, που τρώγεται γύρω στις 11. Παίρνει άλλα 30 χάπια πριν κοιμηθεί. Επιπλέον, υπάρχει το καθημερινό πρόγραμμα άσκησης – τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ