Βραζιλία – Συνελήφθη για εγκλήματα πολέμου στη Βοσνία

Οι αρχές της Βραζιλίας έθεσαν το Σάββατο υπό κράτηση έναν άνδρα που καταζητείται από το 1992, διότι φέρεται να διέπραξε εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια της εμφύλιας σύρραξης στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Βραζιλίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι η αστυνομία συνέλαβε τον 47χρονο Νίκολα Τσέρανιτς στην πόλη Ινταϊατούμπα, περίπου 45 χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το Σάο Πάουλο.

Η Interpol είχε εκδώσει επείγον σήμα για τον Τσέρανιτς. Σύμφωνα με ιστότοπό της, τον βαρύνουν κατηγορίες ότι διέπραξε «εγκλήματα πολέμου εναντίον άμαχου πληθυσμού».

Ούτε η Ιντερπόλ, ούτε οι αρχές της Βραζιλίας έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για τις κατηγορίες σε βάρος του Τσέρανιτς. Δεν είναι εξάλλου σαφές πόσο καιρό ο άνδρας αυτός διέμενε στη Βραζιλία.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Βραζιλίας ενημέρωσε το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο για το αίτημα έκδοσης του Τσέρανιτς που υπέβαλαν οι αρχές της Βοσνίας και κατόπιν άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό του.

Πολιτειακοί και ομοσπονδιακοί εισαγγελείς συνεργάστηκαν με Βόσνιους συναδέλφους τους και την αστυνομία στο Σάο Πάουλο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Τσέρανιτς.

Βάσει του νόμου στη Βραζιλία, είναι το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο αυτό που αποφαίνεται για τα αιτήματα έκδοσης. Δεν είναι γνωστό πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για να ληφθεί απόφαση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Αμερικανοί «χρυσοί» Ολυμπιονίκες δεν πάνε στο Ρίο λόγω Ζίκα

Άθλιες εικόνες περιγράφουν οι Έλληνες αθλητές στο Ρίο

Ρίο – Φωτιά σε κτίριο, όπου διαμένουν μέλη της αυστραλιανής αποστολής

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.