Βραζιλία: Έρευνα για διαφθορά 83 πολιτικών ζητά ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας

Την έγκριση του Ανωτάτου Δικαστηρίου προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα για διαφθορά εις βάρος 83 πολιτικών οι οποίοι κατονομάστηκαν στις καταθέσεις ανωτάτων στελεχών της κατασκευαστικής εταιρείας Οντεμπρέχτ ζήτησε ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής εισαγγελίας της Βραζιλίας Χοντρίγκου Ζανό.

Ο Ζανό ζήτησε επίσης από το Ανώτατο Δικαστήριο να αναπέμψει άλλες 211 αιτήσεις σε κατώτερα δικαστήρια, συμπεριλαμβανομένων υποθέσεων προσώπων που δεν οφείλουν να προσαχθούν σε δίκη ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Βάσει του νόμου στη Βραζιλία, μόνο στο Ανώτατο Δικαστήριο μπορούν να δικάζονται μέλη της ομοσπονδιακής Βουλής και υπουργοί.

Πηγή δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς την περασμένη εβδομάδα πως ο Ζανό θα ζητούσε την έγκριση του Ανωτάτου Δικαστηρίου προκειμένου να διεξαχθούν έρευνες εις βάρος κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης του προέδρου Μισέλ Τέμερ και γερουσιαστών του PMDB, του κόμματός του, για διαφθορά.

Τα αιτήματα αυτά υποβλήθηκαν βάσει των στοιχείων που προέκυψαν από τις ομολογίες 77 στελεχών των εταιρειών Οντεμπρέχτ και Μπράσκεμ που κατηγορούνται για νόθευση του ανταγωνισμού, καθώς εξασφάλιζαν δωροδοκώντας συμβάσεις από τη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου της Βραζιλίας, την Πετρομπράς.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ