Βραδιά – θρίλερ στην Χειμάρρα για την ανάδειξη δημάρχου

Χρήστος Μαζανίτης
Δημοσιογράφος

Η εκλογική διαδικασία στην Χειμάρρα για την ανάδειξη δημάρχου βαίνει με πολύ αργούς ρυθμούς τη στιγμή που ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει φυλακισμένος στα Τίρανα.

Χειμάρρα: ΦΩΤΟ από το στρατηγείο Μπελέρη

Αποστολή Χειμάρρα: Χρήστος Μαζανίτης

Η εκλογική διαδικασία στη Χειμάρρα συνεχίζεται με πολύ αργούς ρυθμούς κι όλα δείχνουν ότι θα πάρει ώρες ακόμη μέχρι την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων, που θα αναδεικνύουν και τον νικητή των εκλογών για τον δήμο της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr μέχρι στιγμής έχουν καταμετρηθεί οι κάλπες των 16 από τα 36 εκλογικά τμήματα και η μάχη είναι στήθος με στήθος.

ΗΠΑ: Επιστολή ελληνοαμερικανικών οργανώσεων στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την απελευθέρωση του Φρέντι Μπελέρη

Ωστόσο, παράγοντες της ομογένειας εκτιμούν ότι ο Φρέντι Μπελέρης θα καταφέρει να κερδίσει έστω και με οριακή διαφορά της τάξης των 200 ή ακόμα και 100 ψήφων. Εκτιμούν ότι το ποσοστό συμμετοχής που είναι άνω του 30% θα λειτουργήσει τελικά υπέρ του.

Σε σύνολο 22.300 εγγεγραμμένων προσήλθαν να ψηφίσουν σχεδόν 8.000 άτομα.

Χειμάρρα: Στις κάλπες κατά δεκάδες οι ομογενείς για να στηρίξουν τον Φρέντι Μπελέρη

Η καταμέτρηση των ψήφων πραγματοποιείται στο δημοτικό γήπεδο Χειμάρρας παρουσία κλιμακίου του υπουργείου Εξωτερικών που ήρθε ειδικά για την διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας.

Σε ότι αφορά την κράτηση του Φρέντι Μπελέρη οι αλβανικές αρχές δεν έχουν ακόμη διαβιβάσει από την Αυλώνα στο δικαστήριο των Τιράνων τον φάκελο της δικογραφίας ώστε να αποφασίσει σε πρώτη φάση αν θα παραταθεί ή όχι η κράτηση του. Αυτό υπολογίζεται από νομικούς κύκλους της ομογένειας ότι μπορεί να γίνει την Παρασκευή. Σε δεύτερη φάση θα αποφασιστεί αν είναι ένοχος ή όχι επί των κατηγοριών που του προσάπτουν οι αλβανικές αρχές. Κάτι που κανείς δεν ξέρει πότε μπορεί να γίνει.

Σε επικοινωνία που είχαμε πάντως με παράγοντες που έχουν γνώση των στοιχείων του κατηγορητηρίου μας λένε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής στον φάκελο κανένα βίντεο που να «καίει» τον Έλληνα υποψήφιο δήμαρχο ούτε κάποια μαρτυρία που να τον υποδεικνύει ονομαστικά ότι έλαβε χρήματα από τον ίδιο για να εξαγοράσει την ψήφο του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ