Χειμάρρα: ΦΩΤΟ από το στρατηγείο Μπελέρη

Οι κάλπες για τους 61 δήμους στην Αλβανία έκλεισαν στις 19:00 τοπική η ώρα. Σημειώθηκε ένα σχετικά χαμηλό ποσοστό συμμετοχής που κυμαίνεται γύρω στο 35%, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ.

Πάντως, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του enikos.gr, στη Χειμάρρα, σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία, έχουν ψηφίσει περισσότεροι από 8.000 πολίτες σε σύνολο 22.000 εγγεγραμμένων στους καταλόγους.  Όλες οι κάλπες από τα εκλογικά κέντρα της περιοχής συγκεντρώνονται σταδιακά στο γήπεδο της Χειμάρρας.

Από το στρατηγείο του προφυλακισμένου Φρέντι Μπελέρη, θεωρούν πως αυτό είναι ένα πολύ θετικό σημάδι, καθώς ο στόχος ήταν να ξεπεράσει η συμμετοχή το 30%. Αυτό, όπως λένε, δείχνει ότι έχει κινητοποιηθεί η ομογένεια που ζει εκτός Αλβανίας.

Νωρίτερα το enikos.gr δημοσίευσε καταγγελίες σχετικά με κλίμα εκφοβισμού στα εκλογικά κέντρα όπου ο Φρέντι Μπελέρης και το κόμμα «Ομόνοια» αναδεικνύονται πρώτοι.

Αλβανία Χειμάρρα εκλογές

Όπως καταγγέλλεται, αστυνομικοί και άνθρωποι από το περιβάλλον του Έντι Ράμα προσπάθησαν να παρακωλύσουν τη διαδικασία με διάφορους τρόπου

Οι υποστηριχτές του Φρέντι Μπελέρη με επικεφαλής τον πρόεδρο του Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εκπροσωπεί πολιτικά τον Ελληνισμό  της Αλβανίας, Βαγγέλη  Ντούλε, δηλώνουν βέβαιοι για την νίκη του φυλακισμένου υποψηφίου τους. Αποδίδουν την νίκη στην συσπείρωση που έφερε η αποτρόπαιη πράξη φυλάκισης του Φρέντυ Μπελέρη.
Αλβανία Χειμάρρα εκλογές

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ