Βοστώνη: 8 παιδιά ανάμεσα στους τραυματίες

Βοστώνη: 8 παιδιά ανάμεσα στους τραυματίες 

 

Τουλάχιστον οκτώ παιδιά είναι μεταξύ των εκατοντάδων τραυματιών από τη διπλή βομβιστική επίθεση λίγα μέτρα πριν από τη γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστώνης.

Στο νοσοκομείο παίδων της Βοστώνης νοσηλεύονται ένα αγόρι δύο ετών με τραύμα στο κεφάλι, ένα κορίτσι εννέα ετών με τραύμα στο πόδι και άλλα έξι παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών.

Στο γενικό νοσοκομείο της Μασαχουσέτης μεταφέρθηκαν 29 τραυματίες, οι οποίοι έφεραν από κοψίματα και μώλωπες μέχρι σοβαρά τραύματα από θραύσματα. Οι χειρουργοί ανέφεραν ότι πραγματοποιήθηκαν ακρωτηριασμοί.

Ο χειρουργός Πίτερ Φέιγκενχολτς του γενικού νοσοκομείου, ο οποίος προχώρησε σε επεμβάσεις σε έξι πρόσωπα θεατών του μαραθωνίου, δήλωσε πως αυτοί που ήταν σοβαρότερα τραυματισμένοι -κανένας από τους οποίους δεν ήταν παιδί- έφτασαν στο νοσοκομείο μέσα στα πρώτα 15 λεπτά μετά από τις εκρήξεις. Ο πιο ηλικιωμένος από τους τραυματίες που φρόντισε ήταν 71 ετών.

Ο κ. Φέιγκενχολτς είπε πως η ανάρρωση μερικών από τους τραυματίες θα είναι δύσκολη, καθώς θα χρειαστούν νέες επεμβάσεις αύριο και σειρά επεμβάσεων μέσα στις επόμενες ημέρες.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ